OMSLAG

Welkom
Nieuws
Omslag
ZOZ
Bibliotheek
Pers
Werk
Wonen
Bestellen
Advertenties
ContactRSS-feed

Cursus Humisme bij Omslag

EINDHOVEN, 26 september 2014 - De populaire tweedaagse cursus 'Humisme' zal in februari bij Omslag worden gegeven. Er is veel belangstelling voor deze cursus, die al eerder plaatsvond bij Omslag.

Docent Marc Siepman heeft zich grondig verdiept in alle aspecten van de bodem. Als 'humist' geeft hij cursussen en recent vertaalde hij het boek 'Het Bodemvoedselweb', zie www.clubgroen.nl

Een gezonde bodem is zeer belangrijk, dat kan niet genoeg worden onderstreept. Op zijn website gevoelvoorhumus.nl zegt Siepman erover: „Met de komst van de Groene Revolutie zijn we iets gaan doen wat nog nooit eerder geprobeerd is: we zijn de plant rechtstreeks gaan voeden in plaats van via de bodem. Daardoor nemen de humusgehaltes af met 1% per jaar. De gevolgen zijn niet te overzien: het ecosysteem in de bodem, het bodemvoedselweb, wordt op grote schaal vernietigd met als gevolg dat ons eten steeds minder voedingswaarde bevat.”

De cursus is gericht op oplossingen.

De cursus vindt plaats in het weekend van 7 en 8 februari bij Omslag in Eindhoven. Er is bij Omslag geen overnachtingsmogelijkheid.

Meer over de inhoud van de cursus: cursus.gevoelvoorhumus.nl

Aanmelden: cursus.gevoelvoorhumus.nl (kies bij 'Locatie' voor 'Eindhoven'.)

De cursus wordt ook in andere plaatsen gegeven. Zie cursus.gevoelvoorhumus.nl


Meer nieuws


 ^   © 2014 Omslag, Eindhoven. Tel. 040-2910295 - contact