OMSLAG

Welkom
Nieuws
Omslag
ZOZ
Bibliotheek
Pers
Werk
Wonen
Bestellen
Advertenties
Contact



RSS-feed

25 oktober: Aanloopdag bij Omslag rond een 'ander' soort geld

EINDHOVEN - De Nederlandse organisatie STRO - Social Trade Organisation (v/h Strohalm) heeft door de jaren heen heel veel ervaring opgedaan - en baanbrekend werk verricht - met andere vormen van geld. Hierover verscheen eind september 2014 het doorgeefboek 'Een @nder soort geld'. En daarmee start STRO een nieuwe campagne.

Tijdens de Aanloopdag bij Omslag op 25 oktober vertelt Jaap Vink, die al heel lang bij STRO betrokken is, meer over het werk van STRO en over hun initiatieven die een doorbraak kunnen vormen naar een lokale, duurzame economie voor kleine bedrijven. STRO introduceerde onder meer LETS in Nederland, maar heeft vooral veel werk verzet in het ondersteunen van lokale economieën in andere landen. Nu ligt de focus ook weer op Nederland.

In het doorgeef-boek 'Een @nder soort geld' wordt Henk van Arkel (mede-oprichter van Strohalm) uitgebreid geïnterviewd over de filosofie en de aanpak van STRO. Met dit boek wordt ook een 'ander' soort geld geïntroduceerd. Vooral ook over deze nieuwe campagne en de daarachter liggende ideeën zal Jaap Vink meer vertellen. Omslag zal ook als inleverpunt van dit doorgeefboek gaan functioneren.

Voor deze Aanloopdag bestaat nu al veel belangstelling. Vooraf aanmelden is nodig. Er is ruimte voor maximaal 50 deelnemers. Meer over deze dag en voor aanmelding: www.omslag.nl

Het inhoudelijke programma is van 14:00 tot 17:00 uur - zowel voor- als achteraf bestaat de mogelijkheid om mee te eten.

NB: Een achtergrondartikel bij deze Aanloopdag en een boekbespreking van 'Een @nder soort geld' staat in ZOZ 123, tweemaandelijks tijdschrift van Omslag. In dat artikel wordt ook al een tipje van de sluier opgelicht van de nieuwe campagne van STRO. Wie nu abonnee wordt van ZOZ, ontvangt nummer 123 alsnog: www.omslag.nl


Meer nieuws


 ^   © 2014 Omslag, Eindhoven. Tel. 040-2910295 - contact