OMSLAG

Welkom
Nieuws
Omslag
ZOZ
Bibliotheek
Pers
Werk
Wonen
Bestellen
Advertenties
Contact



RSS-feed

Omslag doet mee met dialoogdag op 7 november

EINDHOVEN, 27 oktober 2014 - Tijdens de nationale dialoogdagen van 7 tot 14 november vindt ook bij Omslag een dialooggesprek plaats.

Omslag doet op vrijdag 7 november mee met de Dag van de Dialoog in Eindhoven. In de werkruimte van Omslag zal een gesprek plaatsvinden over ‘durven delen’.

Het gesprek is 's avonds van 19.15 tot 22.00 uur.

Deelname is gratis. Wel is aanmelden nodig, via omslag.eventbrite.nl of bel 040-2910295.

De Dag van de Dialoog vindt sinds 2002 jaarlijks plaats. Aanleiding waren destijds de gevolgen van de aanslagen op 11 september 2001 in New York. Mensen in Rotterdam maakten zich zorgen over onbegrip tussen groepen in de samenleving. Hun initiatief leidde tot de eerste Dag van de Dialoog in Rotterdam. Het voorbeeld kreeg navolging in het land en ook in het buitenland.

Het doel van de Dag van de Dialoog is om nieuwe verbindingen te maken, kriskras door de samenleving, waardoor nieuwe inzichten, ideeën, kansen en acties ontstaan die bijdragen aan samenhang in de stad. Op de Dag van de Dialoog vinden overal in het land gesprekken plaats van groepen van ongeveer acht mensen, die elkaar meestal niet kennen. Gezamenlijk voeren ze het gesprek via vier stappen: kennismaken, ervaringen delen, dromen en doen.

Tijdens de dag wordt gebruik gemaakt van verschillende methoden om gesprekken beter te laten verlopen, zoals het ‘socratisch gesprek’, het ‘waarderend onderzoek’ en de ‘praatstok-methode’.

Een overzicht van plaatsen waar dialooggesprekken plaatsvinden staat op nederlandindialoog.nl


Meer nieuws


 ^   © 2014 Omslag, Eindhoven. Tel. 040-2910295 - contact