OMSLAG

Welkom
Nieuws
Omslag
ZOZ
Bibliotheek
Werk
Wonen
Bestellen
Advertenties
Contact



RSS-feed

Omslag zaterdag bij Reclaim The Seeds

EINDHOVEN, 9 februari 2016 - Komende zaterdag zal Omslag met een kraam aanwezig zijn bij de grote zadenbeurs Reclaim The Seeds, die dan plaatsvindt in Wageningen.

Reclaim the Seeds is de plek om bijzondere rassen en variƫteiten voor in je tuin te bemachtigen en andere mensen te ontmoeten die een passie hebben voor zaden en bijzondere planten.

In 2012 begon ASEED met de Reclaim-the-Seeds-weekenden als protest tegen de Europese zadenwetgeving. De voorgestelde regelgeving zou de positie van grote bedrijven in de landbouw versterken en een gevaar vormen voor de diversiteit van groente en fruit. Internationale campagnes hebben ertoe bijgedragen dat de voorstellen door het Europees parlement zijn weggestemd. Het blijft echter belangrijk de ontwikkelingen op dit gebied kritisch te volgen en door middel van activiteiten zoals Reclaim the Seeds de druk op de ketel te houden.

Bij de zadenbeurs en informatiemarkt zal een vrij toegankelijk workshopprogramma zijn met onder andere aandacht voor het zelf vermeerderen van zaden, en het geplande Monsanto Tribunaal. In het gebouw ernaast is op 12 en 13 februari de VoedselAnders-conferentie gaande met nog 70 programmaonderdelen over een duurzame en sociale landbouw. Daarbij zijn ook workshops over de Europese zaden- en patentregelgeving en de rol van professionele tuinders in alternatieve zadennetwerken.

Omslag is aanwezig met een kraam met artikelen uit het 'Winkeltje van Omslag'. Ook zal Omslag een workshop verzorgen rond de film 'From Seed To Seed' (over het zelf vermeerderen van zaden) die Omslag in de verkoop heeft.

Meer over Reclaim The Seeds: reclaimtheseeds.nl


Meer nieuws


 ^   © 2016 Omslag - Werkplaats voor Duurzame Ontwikkeling - contact