OMSLAG

Welkom
Nieuws
Omslag
ZOZ
Bibliotheek
Werk
Wonen
Bestellen
Advertenties
Contact



RSS-feed

Hokjesman over 'De Duurzamen' 20 mei op tv

EINDHOVEN, 12 mei 2016 - De aflevering van het programma 'De Hokjesman' over 'de duurzamen' zal vrijdag 20 mei worden uitgezonden. De televisiemakers van de VPRO maakten hiervoor opnamen bij onder andere Omslag in Eindhoven.

De makers van het programma, waarin Michael Schaap de hoofdrol speelt, omschrijven de bedoeling van de aflevering als volgt: "De hokjesman onderzoekt de codes, de aannames en de omgangsvormen binnen de milieubeweging, die het woord duurzaamheid al hoog in het vaandel had voor het mode werd. Al bijna een halve eeuw is het voor de duurzamen ‘vijf voor twaalf’. Hoe voelt dat? Wie zijn de voortrekkers van de beweging en wat bezielt ze? Wat zijn de taboes? Mogen ze het vliegtuig nemen? Mogen ze zich voortplanten? En hoe moeten de duurzamen verder nu hun gedachtegoed mainstream lijkt te worden?"

De cameraploeg filmde op 29 oktober bij Omslag, waar toen een groep van twaalf mensen bezig was met het verzendklaar maken van het tijdschrift ZOZ (wikkels plakken). De gesprekken rond de tafel gingen over permacultuur, zelf zaad winnen, eenvoudig leven, Transition Towns, milieuvriendelijke lijm en vele andere onderwerpen.

Andere duurzamen die in de uitzending aan het woord komen zijn o.a. ecodorp Boekel, Wouter van Dieren, leefgemeenschap De Hobbitstee, ecodorp Bergen, Marjan Minnesma en Jan Rotmans.

Op de foto zien we hoe Schaap met zijn scherpe blik waarneemt dat er tijdens de pauze in de Omslagtuin koffie wordt geschonken met zowel Fair Trade als Eko-keurmerk.

Uitzending vrijdag 20 mei om 21.10 uur op NPO 2.


Meer nieuws


 ^   © 2016 Omslag - Werkplaats voor Duurzame Ontwikkeling - contact