OMSLAG

Welkom
Nieuws
Omslag
ZOZ
Bibliotheek
Werk
Wonen
Bestellen
Advertenties
ContactRSS-feed

Vrijdag driemaal welkom bij Omslag

EINDHOVEN, 22 mei 2017 - Komende vrijdag 26 mei organiseert Omslag drie activiteiten op een dag: 's middags theetuin, 's avonds film en daar tussenin een ecologische doe-het-zelfmaaltijd. Van 14.00 uur tot 22.30 is er activiteit bij Omslag.

Theetuin

Vrijdag is ieder welkom van 14.00 tot 17.00 uur om een kijkje te komen nemen en op informele wijze kennis te maken met andere bezoekers en met enkele medewerkers van Omslag.

Er is thee van verse kruiden uit eigen tuin - met een koekje erbij. Ook het Landelijk Servicepunt Anders Wonen Anders Leven is op vrijdagmiddag geopend, evenals de bibliotheek van Omslag.

Rond 15.00 uur wordt er iets verteld over het werk en de activiteiten van Omslag en over het voormalige klooster, waar nog zes andere maatschappelijke organisaties onderdak hebben.

Vooraf aanmelden hoeft niet; kinderen zijn ook welkom en voor muzikanten zijn er allerlei instrumenten beschikbaar.

Ecologische maaltijd

De gewoonte is in voorgaande jaren spontaan ontstaan: op de laatste vrijdag van mei, als de theetuin en de filmavond op dezelfde dag vallen, maken we tussendoor samen een biologisch-vegetarische maaltijd. Het is een doe-het-zelf-activiteit. De ingrediënten zijn aanwezig en met de verenigde culinaire kennis en vaardigheden maken de aanwezigen iets lekkers. Wie mee wil eten moet er voor vijf uur zijn.

Filmavond

Om 20.00 uur draaien we de documentaire Youtopia, over 'hoe mensen hun gemeenschap zouden organiseren als ze opnieuw zouden kunnen beginnen'.

De documentaire werd enkele jaren geleden vertoond in het programma Tegenlicht. Er zijn reportages te zien van drie moderne utopieën: hackersgemeenschap Calafou nabij Barcelona, het Hongaarse eco-dorp Galgahéviz en Bristol, waar de transitiontowns-beweging met steun van een progressieve burgemeester eigen geld ging uitgeven: de Bristol Pound. Hoogleraar Samenlevingsopbouw Justus Uitermark geeft commentaar.

Wat het waard is

Voor alle drie de activiteiten geldt: 'Het kost wat het u waard is'. Het is dus niet gratis. Omslag ontvangt geen subsidies. Omslag kan bestaan dankzij de steun van medestanders. Tijdens de activiteiten is er een donatiepot. Het systeem is gebaseerd op vertrouwen.


Meer nieuws


 ^   © 2017 Omslag - Werkplaats voor Duurzame Ontwikkeling - contact