OMSLAG

Welkom
Nieuws
Omslag
ZOZ
Bibliotheek
Werk
Wonen
Bestellen
Advertenties
ContactRSS-feed

Inspirerend festijn bij Omslag op zondag 22 april - de Dag van de Aarde

EINDHOVEN, 13 april 2018 - De Internationale Dag van de Aarde die zondag 22 april word gevierd in de tuin van Omslag in Eindhoven (en op talloze plaatsen elders op de wereld) belooft een inspirerend en bruisend festijn te worden. De dag biedt volop mogelijkheden voor inbreng van ieder en ook valt er veel te halen, zowel interessante informatie en ideeën alsook zaden en stekjes.

De grote ecologische tuin van Omslag is een heerlijke en inspirerende plek om de Dag van de Aarde te vieren!

Nieuw is het onderdeel 'reclamezendtijd', waarbij ieder die dat wil reclame kan maken voor een zaak die de Aarde goed doet: aandacht vragen voor een actie of petitie, een praktische tip om het milieu te sparen, anderen attenderen op een lokale voedselproducent of een voedselbos, deelnemers werven voor een nieuw initiatief of nog iets anders. Er wordt een filmpje van gemaakt, zodat de reclamespots de wereld in kunnen!

Hieronder een voorlopige opsomming van de overige onderdelen. Er kunnen nog steeds nieuwe suggesties worden ingebracht.

Weg met al dat plastic

Het ideaal van een plasticvrije Aarde is wereldwijd het thema van de internationale Earthday. Iedereen kan hier eenvoudig een grote bijdrage aan leveren met kleine initiatieven. Dick Verheul (Omslag) vertelt er over.

Muzikale workshop

Zangeres en muzikant Wendy Lina schreef vorig jaar het lied 'Aarde', waarbij zij zichzelf begeleidt op de marimba. Dit jaar geeft zij een muzikale workshop met alle aanwezigen die muziek willen maken. Wendy Lina is onder andere bekend van het trio 'Wendy Lina & the Moonlight Heroes'. Er zijn allerlei instrumenten aanwezig, maar een eigen muziekinstrument meenemen kan ook.

Zaden ruilen

Maak de Aarde groener. Er is een ruiltafel waar ieder zaden, planten en stekjes kan neerleggen of meenemen.

De klank van de tankdrum

Dirk Janssen maakt 'tankdrums', een eenvoudig muziekinstrument met een prachtige klank. Luister hoe de heldere tonen zich over de Aarde verspreiden en probeer het zelf!

Bouwen met aarde

Een groep mensen bouwde onlangs in de tuin van Omslag een oven van leem met inspirerende begeleiding van Martijn van de Heuvel. Hij is aanwezig tijdens de Dag van de Aarde om te vertellen over werken met leem. Er is een emmer leem aanwezig om het materiaal met eigen handen te voelen.

Steun de rechtszaak tegen Shell

Olie en gas zijn rampzalig voor ons klimaat, maar Shell is nog steeds niet begonnen met het afbouwen van de winning van olie en gas. Milieudefensie wil dat de rechter Shell dwingt van koers te veranderen. Iedereen die het er mee eens is kan mede-eiser worden. De Dag van de Aarde is daarvoor een goed moment.

Weggeefkast

Spaar de Aarde door zuinig te zijn met grondstoffen en energie. Gooi minder weg en bevorder hergebruik. Op de Dag van de Aarde zetten we de Weggeefkast in het zonnetje die te vinden is op de plek van Omslag. Breng gerust een kleinigheid mee om in de Weggeefkast te zetten en neem desgewenst ook iets mee uit de kast!

Een kunstwerk voor de Aarde

Een groot vel papier, verf en kwasten staan klaar om een gezamenlijk kunstwerk voor de Aarde te maken. Met een kleine kleurige bijdrage van alle aanwezigen kan het alleen maar prachtig worden.

Duurzame ontwikkelingsdoelen

De Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen (SDG's - Sustainable Development Goals) zijn een reeks doelstellingen voor toekomstige internationale ontwikkeling, opgesteld door de Verenigde Naties. In de Eindhovense Wereldwinkel wordt deze week de Global Goals Week gehouden. Onderdeel daarvan is het verzamelen van tips en ideeën om zelf bij te dragen aan de Global Goals. De verzamelde ideeën worden woensdag 25 aangeboden aan de verantwoordelijke wethouder. Ook tijdens de Dag van de Aarde worden ideeën verzameld.

Gezamenlijke maaltijd

Ieder die er aan het eind van de middag nog is wordt uitgenodigd voor een eenvoudige gezamenlijke maaltijd (biologisch en vegetarisch) rond het vuur.

Tot ziens zondag 22 april vanaf 14.00 uur in de tuin van Omslag. Hoogstraat 301A, 5654 NB Eindhoven.


Meer nieuws


 ^   © 2018 Omslag - Werkplaats voor Duurzame Ontwikkeling - contact