OMSLAG

Welkom
Nieuws
Omslag
ZOZ
Bibliotheek
Werk
Wonen
Bestellen
Advertenties
Contact



RSS-feed

Nieuw nummer van ZOZ: doendenken is een werkwoord

EINDHOVEN,30 juni 2018 - Kleine en grote stappen die ieder zelf kan zetten om bij te dragen aan een mooiere wereld voor iedereen, dat is de essentie van ZOZ nummer 145, het nummer dat vandaag in de bus komt bij de abonnees. Ook biedt deze ZOZ wegwijzers naar inspirerende plekken in Nederland, waar je met het openbaar vervoer of per OV- of vouwfiets naartoe kunt. "Doen-denken is een werkwoord". Een overzicht van de inhoud van het zojuist verschenen nummer, met relevante links naar websites, is te vinden op de pagina ZOZ van deze website.

Onderstaand het redactioneel op de eerste pagina van het nieuwe nummer van het tijdschrift voor doen-denkers.


Hypocriet, principieel of gewoon dóen

De Amerikaanse president Trump heeft zijn Noord-Koreaanse collega Kim Jong-un gedwongen tot volledige nucleaire ontwapening van het Koreaanse Schiereiland en klopt zichzelf daarvoor op de borst. Maar de Verenigde Staten hebben inmiddels wel zelf besloten tot modernisering van hun eigen kernwapens, die ook gebruiksklaar staan opgesteld in Europa, zoals in het Nederlandse Volkel. Hoe hypocriet kun je zijn? In deze ZOZ meer over acties tegen kernwapens.

Politieke deals in Nederlandse achterkamertjes met Shell om het betalen van dividendbelasting te ontwijken, vliegmaatschappijen die nog snel even goedkope – kerosinebelastingvrije – vliegtickets aanbieden naar met verdroging, overstroming en smeltende ijskappen bedreigde natuurgebieden: ‘Geniet ervan nu het nog kan...’. Het zijn dingen die gebeuren. Hoe ver kun je gaan, en in hoeverre doe je er zelf aan mee?

Zinvolle acties en inspirerende initiatieven

Deze ZOZ biedt een breed scala van achtergronden, uitnodigingen en uitdagingen die laten zien dat het ook anders kan. Of het nu gaat om ac- tievoeren tegen (nieuwe) kernwapens en de fossiele industrie, of om initiatieven voor een werkelijk sociale en groene economie van onderop, meer zelfvoorzienend leven of gewoon elke dag lekker, gezond biologisch eten van groenten uit eigen regio. Het zijn kleine en grote stappen die ieder zelf kan zetten om bij te dragen aan een mooiere wereld voor iedereen. Ook biedt deze ZOZ wegwijzers naar inspirerende plekken in Nederland, zodat je er met het openbaar vervoer of per OV- of vouwfiets naartoe kunt. Doen-denken is een werkwoord; het nodigt uit om iets te doen met de gedachten die je hebt over een andere, betere wereld. We wensen alle lezers een actieve zomer.


Meer nieuws


 ^   © 2018 Omslag - Werkplaats voor Duurzame Ontwikkeling - contact