OMSLAG

Welkom
Nieuws
Omslag
ZOZ
Bibliotheek
Werk
Wonen
Bestellen
Advertenties
ContactRSS-feed

Komende woensdag herdenking van de slachtoffers van het asielbeleid

EINDHOVEN, 28 oktober 2019 - Komende woensdag 30 oktober vindt in Eindhoven een herdenking plaats van alle slachtoffers van het Europese asielbeleid. Aansluitend zal schrijfster Linda Polman een lezing houden over haar nieuwe boek 'Niemand wil ze hebben', waarin zij grote overeenkomsten bespeurt tussen de huidige situatie en het vluchtelingenbeleid in 1938 aan de vooravond van de Tweede Wereldoorlog.

De bijeenkomst vindt woensdag plaats bij de Hoogstraatgemeenschap, Hoogstraat 301A in Eindhoven (Het Kloosterhof van Gestel). Het begint om 19.30 uur, inloop vanaf 19.15 uur. Er is parkeergelegenheid op het Franz Léharplein. Entree is gratis, registreren is niet nodig.

In haar boek ‘Niemand wil ze hebben’ schetst Linda Polman een onthutsend beeld van Europa’s omgang met vluchtelingen. "Ik schrijf niet om de lezer zich goed te laten voelen", zegt zij zelf. Linda Polman fileert het Europees vluchtelingenbeleid sinds 1938. Dat heeft volgens de onderzoeksjournalist weinig goeds opgeleverd. Volgens haar is maar één conclusie mogelijk - die ze dan ook als titel van haar boek koos: ‘Niemand wil ze hebben’.

De lezing vindt plaats ter gelegenheid van de jaarlijkse herdenking van de slachtoffers van het asielbeleid. Deze herdenking is een initiatief van het Netwerk voor Humaan Omgaan met Vluchtelingen (HOV).De herdenking vindt plaats tussen 26 oktober (de dag waarop in 2005 elf slachtoffers vielen door de Schipholbrand) en 2 november (Allerzielen, de dag waarop stil gestaan wordt bij de ons bekende of naamloze doden).

Meer over Linda Polman: lindapolman.nl

Meer over het Netwerk voor Humaan Omgaan met Vluchtelingen (HOV) hoogstraatgemeenschap.nl


Meer nieuws

  • Komende woensdag herdenking van de slachtoffers van het asielbeleid

 ^   © 2019 Omslag - Werkplaats voor Duurzame Ontwikkeling - contact