OMSLAG

Welkom
Nieuws
Omslag
ZOZ
Bibliotheek
Werk
Wonen
Bestellen
Advertenties
ContactRSS-feed

Tiende Virtuele Vrijdag wordt extra feestelijk

EINDHOVEN, 28 mei 2020 - De tiende Virtuele Vrijdag van 29 mei wordt een extra feestelijke bijeenkomst met hapjes, drankjes en muziek. Overal in Nederland zullen mensen deelnemen aan de bijeenkomst rond de webcam, waar ongetwijfeld weer veel interessante onderwerpen de revue zullen passeren.

Iedereen kan meedoen aan de Virtuele Vrijdag door vrijdagavond tissen 20.00 en 22.00 uur op de link te klikken die te vinden is op de voorpagina van www.omslag.nl

Wie technische problemen ondervindt kan meekijken en -luisteren via de livestream via Youtube. Zelfs met een gewone telefoon is deelnemen mogelijk.

Zo'n dertig mensen hebben in de voorbije weken een of meer keren deelgenomen aan de Virtuele Vrijdag van Omslag. Elke vrijdagavond was er een groep van ongeveer tien mensen die elkaar van 20.00 tot 22.00 uur spraken via de webcam. Er zijn al veel onderwerpen aan bod gekomen, waaronder ecodorpen, geweldloze communicatie, tuinieren, duurzame energie en vele andere onderwerpen die de deelnemers inbrachten.

Hoewel het fenomeen is geboren uit nood, om toch contact te kunnen houden in quarantainetijd, blijken er ook onverwacht positieve kanten aan te zitten. Het is voor veel meer mensen mogelijk mee te doen aan het gesprek, soms zelfs vanuit het buitenland. En dat mensen elkaar via de webcam in de ogen kunnen kijken, blijkt een groot pluspunt.

Komende vrijdag 29 mei is de tiende Virtuele Vrijdag, een feestelijke bijeenkomst, met hapjes, drankjes en muziek. Ieder die dan wil meedoen wordt verzocht zelf voor een hapje of drankje te zorgen, en dan liefst iets waar iets over te vertellen is: zelf gemaakt of gebrouwen, een plaatselijke specialiteit, een fairtradeproduct of iets uit de natuurvoedingswinkel. De hapjes zal ieder zelf opeten, maar de verhalen er over kunnen we delen.

Mensen die een muziekinstrument bespelen of een lied willen zingen zijn ook welkom.

In de Omslag-werkplaats is de appeltaart al uit de oven gekomen, gemaakt met biologische appels en speltmeel. Het recept werd gepubliceerd in ZOZ 109 van mei/juni 2012.


Meer nieuws


 ^   © 2019 Omslag - Werkplaats voor Duurzame Ontwikkeling - contact