OMSLAG

Welkom
Nieuws
Omslag
ZOZ
Bibliotheek
Werk
Wonen
Bestellen
Advertenties
ContactRSS-feed

8 augustus: Omslag doet mee aan de Beach Clean Up in Rockanje

EINDHOVEN - Op zondag 8 augustus zal een groepje mensen vanuit Omslag deelnemen aan de strandschoonmaakactie Beach CleanUp in Rockanje. We vertrekken die dag om 07:30 vanuit Eindhoven richting Zeeland. Als je ook mee wilt: meld je tijdig aan! Woon je ver weg, dan kun je van zaterdag op zondag bij Omslag overnachten.

Van Schiermonnikoog naar Cadzand en v.v.

De Beach CleanUp Tour wordt dit jaar voor de achtste keer georganiseerd door Stichting De Noordzee in samenwerking met Boskalis. In de periode van 1 t/m 15 augustus maken groepjes mensen in dertig etappes het strand langs de Noordzee schoon, van Schiermonnikoog naar Cadzand. Iedereen kan een of meer dagen meedoen: ,,Zwerfafval in zee is een groot probleem. Uit onderzoek blijkt dat de Noordzee steeds schoner wordt, maar het probleem is nog lang niet opgelost. Alles wat je in het dagelijks leven gebruikt, kun je dan ook tegenkomen op het strand. Van piepschuim tot visnet; van snoepverpakking tot wattenstaafje. Om afval te bestrijden moet je het bij de bron aanpakken. Voor ons is opruimen een manier om aandacht te vragen voor het afvalprobleem, maar het echte doel is voorkomen dat afval ├╝berhaupt in de natuur terechtkomt'', aldus Stichting De Noordzee.

Op 1 augustus start de tour vanuit Cadzand en Schiermonnikoog; op 15 augustus treffen beide routes elkaar in Zandvoort. Je kunt op eigen gelegenheid deelnemen aan een of meer etappes. Meer over de Beach Clean Up Tour: www.beachcleanuptour.nl

Ga op 8 augustus mee met Omslag naar Rockanje

Op initiatief van Daniel Fanego zal op zondag 8 augustus vanuit Omslag een groepje mensen meedoen aan de Beach Clean Up in Rockanje (Zeeland): een concrete doen-denk actie! Van 10:00 tot 16:00 uur schonen we samen met anderen het strand op; de organisatoren zorgen voor opruimmaterialen. Meer info: https://www.beachcleanuptour.nl/rockanje/

Als je ook mee wilt, meld je dan snel aan bij Omslag; je ontvangt dan meer informatie over vertrektijden en andere praktische zaken. We reizen samen met een of meer auto's en nemen ook wat kleine muziekinstrumenten mee, zodat we na afloop samen muziek kunnen maken.

Wil je graag mee, maar woon je te ver weg, dan kun je van zaterdag op zondag bij Omslag overnachten in de gastenkamer of in een zelf mee te brengen tentje in de tuin. Neem ook daarover tijdig contact op.


Meer nieuws


 ^   © 2019 Omslag - Werkplaats voor Duurzame Ontwikkeling - contact