OMSLAG

Welkom
Nieuws
Omslag
ZOZ
Bibliotheek
Werk
Wonen
Bestellen
Advertenties
Contact



RSS-feed

Zaterdag 26 maart: viering Newroz bij Omslag

Op zaterdag 26 maart wordt in de tuin van Omslag Newroz gevierd: Koerdisch nieuwjaar. De bijeenkomst, waarvoor je je vooraf moet aanmelden, is een initiatief van de werkgroep Eindhoven-Kobanê in samenwerking met Omslag.

De grote tuin van Omslag is 's middags plek van samenkomst om de 'Nieuwe Dag' te vieren, samen met mensen uit de Koerdische gemeenschap en andere geïnteresseerden. Een speciale uitnodiging gaat uit naar de mensen die het afgelopen jaar afhaalmaaltijden bestelden om daarmee de Hîvî school voor gehandicapte kinderen in Kobanê (Noord-Syrië) te ondersteunen.

Vanaf 16:30 is er een kort inhoudelijk programma, met o.a. een uitleg van de betekenis van Newroz, muziek, dans, een vuur en een presentatie door de werkgroep Eindhoven-Kobanê. De bijeenkomst wordt besloten met een gezamenlijke vegetarische maaltijd in Midden-Oosterse stijl, bereid door Tonie en Hanan die ook elke maand de afhaalmaaltijden *) verzorgen.

Vooraf aanmelden!!

Er is plek voor maximaal 35 mensen, dus vooraf aanmelden is absoluut nodig! Stuur daartoe een mail naar: eindhovenkobane@outlook.com

Deelname aan de maaltijd kost E. 15,- pp, vooraf te betalen. De inkomsten van de maaltijden gaan naar de Hîvî -school. Meer informatie volgt in de bevestigingsmail die je ontvangt na aanmelding.

Er staat ook een donatiepot voor Omslag, waaruit de kosten van deze dag worden betaald.

Over Newroz

Newroz (Nieuwe Dag) is het nieuwjaars- en voorjaarsfeest dat onder meer in Iran (Perzië), Koerdistan, Azerbeidzjan, Tadzjikistan en Afghanistan wordt gevierd op of rond 21 maart. Het feest markeert het begin van de lente en de terugkeer van het licht. Deze dag heeft een bijzondere betekenis voor de Koerden, die het verhaal van Newroz zien als de ontstaansgeschiedenis van hun volk. Helaas wordt de viering van dit (ook) voor de Koerden belangrijke feest traditiegetrouw onderdrukt.

We hopen met deze Newroz-viering licht en hoop te brengen, voor de Koerden en voor alle andere volkeren en religieuze gemeenschappen die nog steeds moeten strijden tegen onderdrukking en oorlog.

*) Meer over de maandelijkse afhaalmaaltijden:www.omslag.nl


Meer nieuws


 ^   © 2019 Omslag - Werkplaats voor Duurzame Ontwikkeling - contact