Praktische informatie voor ieder die wil wonen en leven in een ecologische en meer sociale omgeving, in een duurzaam huis, in een woongroep of leefgemeenschapServicepagina'sBron: De Aktie Agenda www.aktieagenda.nl

U kunt zelf agendapunten toevoegen.Servicepunt
Anders Wonen Anders Leven
Een initiatief van Omslag Werkplaats voor Duurzame Ontwikkeling

Agenda bouwen en wonen

t/m za 25 apr 2020 - Wageningen - 15 uur

Wageningen

TransitieFestival, WTF?!

Een maand lang festival op verschillende locaties, bv 28/4 expo&opening op Groenlandje.nl 4/4 de verjaardag van Ppauw.nl Veel verassingen dus blijf op de website letten. In en om Wageningen. Gratis.

Org: MEWW.nl. E-mail: info@transitiefestival.nl. Meer....


t/m zo 3 mei 2020 - Gent (Be)

Tentoonstelling

Housing Apart Together

18 Vlaamse collectieve woonprojecten in beeld: collectief wonen komt steeds vaker in beeld als duurzame nieuwe woonvorm, maar tegelijk bestaan er veel vragen over het delen en samenleven. STAM, abdijkerk (Bijlokesite, Godshuizenlaan 2. 8 euro. Ook brochure beschikbaar, groepsrondleidingen en randprogramma.

Org: Architectuurwijzer. Meer....


t/m do 31 dec 2020

Extinction Rebellion

Uitgebreid overzicht van lokale en landelijke acties en activiteiten.

Meer....


vandaag - Den Haag - 19:00-21:00

Introductiebijeenkomst

Welkom bij Extinction Rebellion

Korte samenvatting van de XR principes en uitgangspunten, organisatiestructuur en de verschillende werkkringen. Ook over de strategie en actieplanning van XR Den Haag. Grand Café Utopie Waldeck Pyrmontkade 116. Op donatiebasis.

Org: XR Deventer. Meer....


vandaag - Rotterdam - 17:00-laat

Potluck met kampvuur

Neem zelf eten en/of drinken mee, vrienden en muziekinstrumenten. Onder de sterrenhemel, bij het vuur, wordt gelachen, gegeten en gedronken, muziek gemaakt. Daar ontluiken vriendschappen, samenwerkingsverbanden, revolutionaire plannen Wat: kampvuur/potluck Waar: Vredestuin (in Park Pompenburg) Extra’s: neem eten en/of drinken mee en muziekinstrumenten.. Vredestuin, in Park Pompenburg (kruising Pompenburg/Couwenburg). Elke laatste zondag v/d maand.

Org: Vredestuin. Meer....


do 2 apr 2020 - Den Haag - 14:00-15:00

Pleinbijeenkomst

Grootouders voor het Klimaat

Oproep aan overheid, bedrijfsleven en burgers om het klimaatprobleem voortvarend aan te pakken. Verzamelen bij de vooringang van de Tweede Kamer. Als je wil kan je meezingen en leuzen roepen. We staan in ieder geval minimaal een half uur in een rechte rij. Op het Plein. Om de week; zelfde tijd, zelfd eplek.

Org: Grootouders voor het Klimaat. Meer....


vr 3 apr 2020 - Utrecht

Internationale actiedag

Landelijke Klimaatstaking

Opnieuw een oproep aan iedereen om massaal de straat op te gaan voor een leefbare toekomst: voor het oplossen van de klimaatcrisis op een eerlijke, rechtvaardige manier. I.h.k.v. wereldwijde actiemaand april.

Org: Fridays for Future. Meer....


vr 3 apr 2020 - Eindhoven - 1700-22:00

Samenkomst

Vuur & Soep

In de tuin brandt een vuur; daarboven hangt een pan met water. Wie komt neemt zelf wat (bio-vega) ingredienten mee om samen een lekkere maaltijdsoep en salades te maken. Rond het vuur is ruimte voor gesprekken, verhalen en muziek (instrumenten aanwezig). Omslag, Hoogstraat 301a. Vrijwillige donatie. Elke 1e vrijdag v/d maand.

Org: Omslag Werkplaats voor Duurzame Ontwikkeling. Info: 040-2910295. E-mail: omslag@omslag.nl. Meer....


za 4 apr 2020 - Nijmegen-Lent - inloop vanaf 14:30

Introductiebijeenkomst

Woongemeenschap Eikpunt

Voor nieuwsgierigen, buren en mensen die met plannen lopen om een dergelijk project op te zetten. Vooraf rondleiding door het project met info over de 4 pijlers: ecologie & duurzaamheid, meergeneratiewonen, stilte & bezinning en gemeenschapsvorming. Veel ruimte voor vragen. Na afloop soep bij een kampvuurtje,. Vooraf aanmelden!.

Org: Bewoners Eikpunt. Meer....


za 4 apr 2020 - Alkmaar - 13:00-16:00

Open dag

Tiny Houses Alkmaar

Welkom om de (5) Tiny Houses te bekijken. De bewoners vertellen graag meer over hun huisjes, de Tiny House filosofie en lifestyle die erbij hoort. Delen van kennis en inspireren van mensen doen ze graag; ook dat hoort bij dit 5-jarige het pilot project. Helderseweg 28 A t/m E. Check vooraf de website! Doorgaans elke 1e zat v /d maand.

Meer....


za 4 apr 2020 - Castricum - 10:30-16:30

Landelijk treffen

Transition Towns Nederland

Samenkomst van betrokkenen bij Transition Towns in heel Nederland: naderevoor kennismaking, uitwisseling en wederzijdse inspiratie.

Org: TT Castricum. Meer....


za 4 apr 2020 - Wageningen - 12

Verjaardag

Ppauw

Ecodorp Ppauw bestaat 6 jaar en viert het vooral overdag met leuks en lekkers!. Scheidingslaan 1. Gratis.

Org: Ppauw. E-mail: info@ppauw.nl. Meer....


za 4 apr 2020 - Drenthe - 10:00-16:00

Excursie

Strobouw in Drenthe

Bezoeken aan diverse projecten met prefab stro-elementen en inblaas-stro. Ook netwerklunch. Voor zowel professionals als particulieren. Div. locaties. € 17,50 (leden) en € 30. Tijdig aanmelden; carpoolen mogelijk.

Org: Strobouw Nederland. Meer....


zo 5 apr 2020 - Leiden - 20:15

Openbaar debat

De stad als utopisch ideaal: Geen ideaal kan zonder contrapunt

Spreker: Erik de Bom over de eenvoud van idealen versus de complexiteit van de realiteit. Daarna interactief gesprek. Utopa, Hooglandsekerkgracht 17a. 5 euro. Vooraf aanmelden. Ook in Amsterdam en Wageningen.

Org: De Idealenfabriek. Meer....


zo 5 apr 2020 - Nijmegen-Lent - 14:00

Rondleiding

Strowijk IEWAN

De huizen werden goeddeels zelf gebouwd, in de sociale huursector. Er wonen gezinnen, woongroepen, alleenstaanden en tweepersoonshuishoudens, die samen zorg dragen voor hun leefomgeving en een aantal gemeenschappelijke ruimtes en voorzieningen delen. Gemeenschapsgebouw De Kleine Wiel, Karl Marxstraat 101. Doorgaans elke 1e zo v /d maand.

Org: Bewoners IEWAN. Meer....


zo 5 apr 2020 - Olst - 14:00

Rondleiding

Wijk met aardehuizen in Olst

Rondleiding door wijk met toelichting op de 23 zelfgebouwde aarden huizen, met gebruik van autobanden, stro en leem. Met gemeenschapshuis. Geschikt voor mensen vanaf 12 jaar. Trek stevige schoenen aan. Verzamelen op parkeerterrein aan de noordzijde van de wijk, aan de Rietgors. Vrije gift, richtprijs: vanaf €3 p.p.. Doorgaans eens per maand.

Org: Bewoners aardehuizen. Meer....


zo 5 apr 2020 - Varik

AFGELAST - Inspiratiedag

Centre lothlorien

Lothlorien is een kleinschalig internationaal gastenverblijf en cursuscentrum in de Haute Marne (noord-Fr). Vanmiddag een presentaatie van een deel van het zomerprogrogramma door de workshopleiders. Het Veerhuis.

Meer....


ma 6 apr 2020 - Nederland - 12:00

Actie

Luchtalarm = noodalarm

In tientallen steden zijn acties om aandacht te vragen voor de klimaat noodsituatie. Elke 1e maandag v/d maand om 12:00.

Org: Extinction Rebellion - lokale groepen. Meer....


do 9 apr 2020 - Wageningen - 20:15

Openbaar debat

De stad als utopisch ideaal 5: Sociale visioenen - de tuinsteden en Mondriaan

Met aandacht voor de tuinsteden van Howard en de strenge dromen van Mondriaan. Spreker: Maarten Hajer. Beeldengalerij Het Depot, Arboretumlaan 4. 5 euro. Vooraf aanmelden. Ook in Leiden (16 apr).

Org: De Idealenfabriek. Meer....


ma 13 apr 2020 - Den Haag - 10:00-17:00

Actie

Klimaatparade als start van de Lente Rebellie

Start van de week van verzet met een laagdrempelige parade waar iedereen aan mee kan doen. De klimaatcrisis bedreigt ons leven op deze planeet. Samen beschermen we wat we liefhebben en staan we op voor het leven. Met paasontbijt!.

Org: Extinction Rebellion NL e.a.. Meer....


ma 13 apr 2020 t/m ma 20 apr 2020 - Den Haag

Internationale rebellie week

De rebellie gaat door - ook in Nederland! Neem een week vrij en klim met ons op de barricaden. Meedoen kan op veel manieren, ook als je niet gearresteerd wilt worden. Zie website!.

Org: Extinction Rebellion NL e.a.. Meer....


di 14 apr 2020 - Olst - 19:30

Gratis lezing

Draai de stikstofkraan dicht!

Door Marc Siepman. Over de natuurlijke stikstofcycli, op de verstoring in de kringlopen en wat daar de gevolgen van zijn (voor de biodiversiteit, onze gezondheid en het klimaat) en natuurlijk wat échte oplossingen zouden zijn voor dit serieuze probleem. Het Middenhuis bij de Aardehuizen Rietgors 22. Donaties altijd welkom.

Info: 0570-547 240. E-mail: mail@marcsiepman.nl. Meer....


do 16 apr 2020 - Leiden - 20:15

Openbaar debat

De stad als utopisch ideaal 5: Sociale visioenen - de tuinsteden en Mondriaan

Met aandacht voor de tuinsteden van Howard en de strenge dromen van Mondriaan. Spreker: Maarten Hajer.. Utopa, Hooglandsekerkgracht 17a. 5 euro. Vooraf aanmelden..

Org: De Idealenfabriek. Meer....


do 16 apr 2020 - Den Haag - 14:00-15:00

Pleinbijeenkomst

Grootouders voor het Klimaat

Oproep aan overheid, bedrijfsleven en burgers om het klimaatprobleem voortvarend aan te pakken. Verzamelen bij de vooringang van de Tweede Kamer. Als je wil kan je meezingen en leuzen roepen. We staan in ieder geval minimaal een half uur in een rechte rij. Op het Plein. Om de week; zelfde tijd, zelfd eplek.

Org: Grootouders voor het Klimaat. Meer....


vr 17 apr 2020 - Houten - 16:00-17:30

Rondleiding

Ecowijk Mandora, Houten

Presentatie over de wijk met 36 prachtige, energie-zuinige huizen en een buurthuis voor gezamenlijk gebruik, gevolgd door een wandeling door de wijk.. Start bij het buurthuis aan Het Hout. Vrij toegankelijk, maar een bijdrage in de buurthuis-pot wordt op prijs gesteld. Vooraf aanmelden.

Org: Bewoners Mandora. Meer....


zo 19 apr 2020 - Boekel - 13:00

Informatiemiddag

Ecodorp Boekel

Uitgebreide informatie over de achtergronden en ontwikkelingen van dit in aanbouw zijnde ecodorp; met aansluitend een rondleiding over het bouwterrein. Er is nog plek voor een paar bewoners.. Nia Domo (St. Agathaplein 6. Elke 3e zondag van de maand.

Org: Ecodorp Boekel. Meer....


wo 22 apr 2020 - Deventer - 20:00-21:45

Introductiebijeenkomst

Welkom bij Extinction Rebellion

Korte samenvatting van de XR principes en uitgangspunten, organisatiestructuur en de verschillende werkkringen. Ook over de strategie en actieplanning van XR Deventer. Locatie volgt. Op donatiebasis.

Org: XR Deventer. Meer....


vr 24 apr 2020 - Eindhoven - 20:00

Film met nagesprek

Elke laatste vrijdag v/d maand draaien we een film die nauw aansluit bij de thema's waar Omslag aan weekt. Na afloop nagesprek. Vanaf 19.30 staat er verse koffie en thee klaar. Zie website voor titels. Hoogstraat 301a. Vrijwillige bijdrage (richtprijs 5 euro). Vooraf aanmelden!.

Org: Omslag Werkplaats voor Duurzame Ontwikkeling. Info: 040-2910295. E-mail: omslag@omslag.nl. Meer....


za 25 apr 2020 t/m ma 31 aug 2020 - Nederland

Reizende tentoonstelling

MOOI STUK! Over repair cafe's

Een ode aan de reparatie. De expo toont 5 gerepareerde voorwerpen alsof het museumstukken zijn. Bij elk voorwerp hoort een geluidsfragment, waarin een reparateur vertelt over de reparatie van het voorwerp. Div.locaties in bibliotheken. Ook te bespreken!. Ihkv 10 jaar Repair Cafe.

Org: Stichting Repair Cafe. Meer....


vr 1 mei 2020 - Eindhoven - 14:00-17:00

Theetuin bij Omslag

Welkom om kennis te maken met Omslag en met andere bezoekers. Er is thee van verse kruiden uit de tuin. Rond 15:00 verhaal over Omslag en verder ga je lekker je eigen gang. Er is volop ruimte in zon of schaduw en ook de bibliotheek is open. Vandaag desgewenst te combineren met Vuur & Soep (vanaf 17:00). Omslag, Hoogstraat 301a. Op donatiebasis. Elke vrijdagmijddag in de maand mei.

Org: Omslag Werkplaats voor Duurzame Ontwikkeling. Info: 040-2910295. Meer....


vr 1 mei 2020 - Eindhoven - 1700-22:00

Samenkomst

Vuur & Soep

In de tuin brandt een vuur; daarboven hangt een pan met water. Wie komt neemt zelf wat (bio-vega) ingredienten mee om samen een lekkere maaltijdsoep en salades te maken. Rond het vuur is ruimte voor gesprekken, verhalen en muziek (instrumenten aanwezig). Omslag, Hoogstraat 301a. Vrijwillige donatie. Elke 1e vrijdag v/d maand.

Org: Omslag Werkplaats voor Duurzame Ontwikkeling. Info: 040-2910295. E-mail: omslag@omslag.nl. Meer....


za 2 mei 2020 - Alkmaar - 13:00-16:00

Open dag

Tiny Houses Alkmaar

Welkom om de (5) Tiny Houses te bekijken. De bewoners vertellen graag meer over hun huisjes, de Tiny House filosofie en lifestyle die erbij hoort. Delen van kennis en inspireren van mensen doen ze graag; ook dat hoort bij dit 5-jarige het pilot project. Helderseweg 28 A t/m E. Check vooraf de website! Doorgaans elke 1e zat v /d maand.

Meer....


zo 3 mei 2020 - Nijmegen-Lent - 14:00

Rondleiding

Strowijk IEWAN

De huizen werden goeddeels zelf gebouwd, in de sociale huursector. Er wonen gezinnen, woongroepen, alleenstaanden en tweepersoonshuishoudens, die samen zorg dragen voor hun leefomgeving en een aantal gemeenschappelijke ruimtes en voorzieningen delen. Aansluitend infosessie voor kandidaatbewoners. Gemeenschapsgebouw De Kleine Wiel, Karl Marxstraat 101. Doorgaans elke 1e zo v /d maand.

Org: Bewoners IEWAN. Meer....


zo 3 mei 2020 - Olst - 14:00

Rondleiding

Wijk met aardehuizen in Olst

Rondleiding door wijk met toelichting op de 23 zelfgebouwde aarden huizen, met gebruik van autobanden, stro en leem. Met gemeenschapshuis. Geschikt voor mensen vanaf 12 jaar. Trek stevige schoenen aan. Verzamelen op parkeerterrein aan de noordzijde van de wijk, aan de Rietgors. Vrije gift, richtprijs: vanaf €3 p.p.. Doorgaans eens per maand.

Org: Bewoners aardehuizen. Meer....


ma 4 mei 2020 - Nederland - 12:00

Actie

Luchtalarm = noodalarm

In tientallen steden zijn acties om aandacht te vragen voor de klimaat noodsituatie. Elke 1e maandag v/d maand om 12:00.

Org: Extinction Rebellion - lokale groepen. Meer....


wo 13 mei 2020 - Rotterdam - 15:00

Prijsuitreiking

Ab Harrewijnprijzen

Voor inspirerende initiatieven: solidair, creatief, wijzend op een nood of een taboe in de samenleving, aan een persoon of groep die zich heeft ingezet voor de rafelranden van de samenleving. Pauluskerk.

Org: Stichting Ab Harrewijnprijs. Meer....


do 14 mei 2020 - Amsterdam - 20:15

Openbaar debat

De stad als utopisch ideaal: De droom via een vrouwelijk perspectief

Spreker: Hilde Heynen over de impact van geslacht: kunnen we werkelijk stellen dat mannen en vrouwen identiek dezelfde kansen krijgen in onze stedelijke omgevingen?. Het Orgelpark, Gerard Brandtstraat 26. 5 euro. Vooraf aanmelden..

Org: De Idealenfabriek. Meer....


do 14 mei 2020 - Den Haag - 14:00-15:00

Pleinbijeenkomst

Grootouders voor het Klimaat

Oproep aan overheid, bedrijfsleven en burgers om het klimaatprobleem voortvarend aan te pakken. Verzamelen bij de vooringang van de Tweede Kamer. Als je wil kan je meezingen en leuzen roepen. We staan in ieder geval minimaal een half uur in een rechte rij. Op het Plein. Om de week; zelfde tijd, zelfd eplek.

Org: Grootouders voor het Klimaat. Meer....


do 14 mei 2020 t/m vr 15 mei 2020 - IJmuiden

Congres

Tiny House International 2020

Speciaal voor vertegenwoordigers van gemeenten. Het programma is gericht op twee pijlers: het beantwoorden van vragen rond het thema Tiny Housing die bij de gemeenten leven en het laten zien van succesvolle Tiny House projecten in Nederland. Apollo Hotel. €395.00. Ook excursies en Tiny House Beurs.

Org: Stichting Tiny House International. Meer....


vr 15 mei 2020 - Eindhoven - 14:00-17:00

Theetuin bij Omslag

Welkom om kennis te maken met Omslag en met andere bezoekers. Er is thee van verse kruiden uit de tuin. Rond 15:00 verhaal over Omslag en verder ga je lekker je eigen gang. Er is volop ruimte in zon of schaduw en ook de bibliotheek is open.. Omslag, Hoogstraat 301a. Op donatiebasis. Elke vrijdagmijddag in de maand mei.

Org: Omslag Werkplaats voor Duurzame Ontwikkeling. Info: 040-2910295. Meer....


za 16 mei 2020 - Eindhoven - 1400-17:00

Aanloopdag

Extinction Rebellion: wat is dat?

Nadere kennismaking met de wereldwijde Extinction Rebellion beweging, die sinds begin 2019 ook actief is in Nederland. Inleiding door Paul Hendriksen (XR-NL). Omslag, Hoogstraat 301a. Vrije donatie 'wat het je waard is'. Vooraf aanmelden verplicht! Vanaf 12:00 mogelijkheid aanschuiven bij bio-vega lunch; na afloop desgewenst gezamenlijke warme maaltijd.

Org: Omslag Werkplaats voor Duurzame Ontwikkeling. Info: 040-2910295. E-mail: omslag@omslag.nl. Meer....


za 16 mei 2020 - Rotterdam - 10:00-17:00

Cursusdag

Zelfvoorzienend Off-grid

Voor ecologische en tiny house (ver)bouwers: cursus over warmte en ecologisch isoleren, zonnepanelen, zonneboilers, composttoilet, helofytenfilter, waterfiltering, regenwateropvang en meer. Met een vleugje permacultuur..

Meer....


zo 17 mei 2020 - Boekel - 13:00

Informatiemiddag

Ecodorp Boekel

Uitgebreide informatie over de achtergronden en ontwikkelingen van dit in aanbouw zijnde ecodorp; met aansluitend een rondleiding over het bouwterrein. Er is nog plek voor een paar bewoners.. Nia Domo (St. Agathaplein 6. Elke 3e zondag van de maand.

Org: Ecodorp Boekel. Meer....


zo 17 mei 2020 - Hemmen/Zetten - 13:30 - 16:30

Informatiemiddag

De Groene Morgen

Aan de rand van het dorp Zetten (5 km van Wageningen) komt een duurzame, organische en energiezuinige woonwijk met 24 betaalbare woningen (huur en koop): De Groene Morgen. Er zijn nog een paar woningen te vergeven voor mensen tussen 20 en 40 jaar. Vooraf aanmelden!.

Org: Ver. DuurzaamWonen Overbetuwe. Meer....


vr 22 mei 2020 - Eindhoven - 14:00-17:00

Theetuin bij Omslag

Welkom om kennis te maken met Omslag en met andere bezoekers. Er is thee van verse kruiden uit de tuin. Rond 15:00 verhaal over Omslag en verder ga je lekker je eigen gang. Er is volop ruimte in zon of schaduw en ook de bibliotheek is open.. Omslag, Hoogstraat 301a. Op donatiebasis. Elke vrijdagmijddag in de maand mei.

Org: Omslag Werkplaats voor Duurzame Ontwikkeling. Info: 040-2910295. Meer....


wo 27 mei 2020 - Deventer - 20:00-21:45

Introductiebijeenkomst

Welkom bij Extinction Rebellion

Korte samenvatting van de XR principes en uitgangspunten, organisatiestructuur en de verschillende werkkringen. Ook over de strategie en actieplanning van XR Deventer. Locatie volgt. Op donatiebasis.

Org: XR Deventer. Meer....


do 28 mei 2020 - Leiden - 20:15

Openbaar debat

De stad als utopisch ideaal: De droom via een vrouwelijk perspectief

Spreker: Hilde Heynen over de impact van geslacht: kunnen we werkelijk stellen dat mannen en vrouwen identiek dezelfde kansen krijgen in onze stedelijke omgevingen?. Utopa, Hooglandsekerkgracht 17a. 5 euro. Vooraf aanmelden..

Org: De Idealenfabriek. Meer....


vr 29 mei 2020 - Eindhoven - 20:00

Film met nagesprek

Elke laatste vrijdag v/d maand draaien we een film die nauw aansluit bij de thema's waar Omslag aan weekt. Na afloop nagesprek. Vanaf 19.30 staat er verse koffie en thee klaar. Zie website voor titels. Hoogstraat 301a. Vrijwillige bijdrage (richtprijs 5 euro). Vooraf aanmelden!.

Org: Omslag Werkplaats voor Duurzame Ontwikkeling. Info: 040-2910295. E-mail: omslag@omslag.nl. Meer....


vr 29 mei 2020 - Eindhoven - 14:00-17:00

Theetuin bij Omslag

Welkom om kennis te maken met Omslag en met andere bezoekers. Er is thee van verse kruiden uit de tuin. Rond 15:00 verhaal over Omslag en verder ga je lekker je eigen gang. Er is volop ruimte in zon of schaduw en ook de bibliotheek is open. Desgewenst te combineren met de filmavond (vanaf 19:30). Omslag, Hoogstraat 301a. Op donatiebasis. Elke vrijdagmijddag in de maand mei.

Org: Omslag Werkplaats voor Duurzame Ontwikkeling. Info: 040-2910295. Meer....


do 4 jun 2020 - Den Haag - 14:00-15:00

Pleinbijeenkomst

Grootouders voor het Klimaat

Oproep aan overheid, bedrijfsleven en burgers om het klimaatprobleem voortvarend aan te pakken. Verzamelen bij de vooringang van de Tweede Kamer. Als je wil kan je meezingen en leuzen roepen. We staan in ieder geval minimaal een half uur in een rechte rij. Op het Plein. Om de week; zelfde tijd, zelfd eplek.

Org: Grootouders voor het Klimaat. Meer....


za 6 jun 2020 - Houten - 11:00-12:30

Rondleiding

Ecowijk Mandora, Houten

Presentatie over de wijk met 36 prachtige, energie-zuinige huizen en een buurthuis voor gezamenlijk gebruik, gevolgd door een wandeling door de wijk.. Start bij het buurthuis aan Het Hout. Vrij toegankelijk, maar een bijdrage in de buurthuis-pot wordt op prijs gesteld. Vooraf aanmelden.

Org: Bewoners Mandora. Meer....


za 6 jun 2020 - Alkmaar - 13:00-16:00

Open dag

Tiny Houses Alkmaar

Welkom om de (5) Tiny Houses te bekijken. De bewoners vertellen graag meer over hun huisjes, de Tiny House filosofie en lifestyle die erbij hoort. Delen van kennis en inspireren van mensen doen ze graag; ook dat hoort bij dit 5-jarige het pilot project. Helderseweg 28 A t/m E. Check vooraf de website! Doorgaans elke 1e zat v /d maand.

Meer....


za 6 jun 2020 t/m zo 7 jun 2020 - Nederland

Open dagen

VELT Ecotuin-dagen

Honderden ecologische tuiniers stellen hun tuin open voor belangstellende bezoekers. Dit jaar speciale aandacht voor stadstuinen. Div. locaties. Gratis. Je kunt je eigen tuin ook aanmelden!.

Org: VELT vzw. Meer....


zo 7 jun 2020 - Nijmegen-Lent - 14:00

Rondleiding

Strowijk IEWAN

De huizen werden goeddeels zelf gebouwd, in de sociale huursector. Er wonen gezinnen, woongroepen, alleenstaanden en tweepersoonshuishoudens, die samen zorg dragen voor hun leefomgeving en een aantal gemeenschappelijke ruimtes en voorzieningen delen. Gemeenschapsgebouw De Kleine Wiel, Karl Marxstraat 101. Doorgaans elke 1e zo v /d maand.

Org: Bewoners IEWAN. Meer....


zo 7 jun 2020 - Olst - 14:00

Rondleiding

Wijk met aardehuizen in Olst

Rondleiding door wijk met toelichting op de 23 zelfgebouwde aarden huizen, met gebruik van autobanden, stro en leem. Met gemeenschapshuis. Geschikt voor mensen vanaf 12 jaar. Trek stevige schoenen aan. Verzamelen op parkeerterrein aan de noordzijde van de wijk, aan de Rietgors. Vrije gift, richtprijs: vanaf €3 p.p.. Doorgaans eens per maand.

Org: Bewoners aardehuizen. Meer....


do 18 jun 2020 - Den Haag - 14:00-15:00

Pleinbijeenkomst

Grootouders voor het Klimaat

Oproep aan overheid, bedrijfsleven en burgers om het klimaatprobleem voortvarend aan te pakken. Verzamelen bij de vooringang van de Tweede Kamer. Als je wil kan je meezingen en leuzen roepen. We staan in ieder geval minimaal een half uur in een rechte rij. Op het Plein. Om de week; zelfde tijd, zelfd eplek.

Org: Grootouders voor het Klimaat. Meer....


za 27 jun 2020 - Rotterdam - 10:00-17:00

Cursusdag

Zelfvoorzienend Off-grid

Voor ecologische en tiny house (ver)bouwers: cursus over warmte en ecologisch isoleren, zonnepanelen, zonneboilers, composttoilet, helofytenfilter, waterfiltering, regenwateropvang en meer. Met een vleugje permacultuur..

Org: Strohplatz. Meer....


wo 1 jul 2020 - Deventer - 20:00-21:45

Introductiebijeenkomst

Welkom bij Extinction Rebellion

Korte samenvatting van de XR principes en uitgangspunten, organisatiestructuur en de verschillende werkkringen. Ook over de strategie en actieplanning van XR Deventer. Locatie volgt. Op donatiebasis.

Org: XR Deventer. Meer....


do 2 jul 2020 - Den Haag - 14:00-15:00

Pleinbijeenkomst

Grootouders voor het Klimaat

Oproep aan overheid, bedrijfsleven en burgers om het klimaatprobleem voortvarend aan te pakken. Verzamelen bij de vooringang van de Tweede Kamer. Als je wil kan je meezingen en leuzen roepen. We staan in ieder geval minimaal een half uur in een rechte rij. Op het Plein. Om de week; zelfde tijd, zelfd eplek.

Org: Grootouders voor het Klimaat. Meer....


za 4 jul 2020 - Nijmegen-Lent - inloop vanaf 14:30

Introductiebijeenkomst

Woongemeenschap Eikpunt

Voor nieuwsgierigen, buren en mensen die met plannen lopen om een dergelijk project op te zetten. Vooraf rondleiding door het project met info over de 4 pijlers: ecologie & duurzaamheid, meergeneratiewonen, stilte & bezinning en gemeenschapsvorming. Veel ruimte voor vragen. Na afloop soep bij een kampvuurtje,. Vooraf aanmelden!.

Org: Bewoners Eikpunt. Meer....


za 4 jul 2020 t/m za 11 jul 2020 - Hennezel, Vogezen (Fr)

Eigentijds Festival

26ste editie! Uitgebreid programma met workshops, lezingen en activiteiten die je bewustzijn stimuleren en je aanzetten tot verandering: persoonlijke ontwikkeling, duurzaamheid en mystiek. Ecolonie. € 225 ,-, excl. verblijf en maaltijden. Collectief busvervoer van/naar NL mogelijk.

Org: Centre Ecoclonie. Meer....


zo 5 jul 2020 - Nijmegen-Lent - 14:00

Rondleiding

Strowijk IEWAN

De huizen werden goeddeels zelf gebouwd, in de sociale huursector. Er wonen gezinnen, woongroepen, alleenstaanden en tweepersoonshuishoudens, die samen zorg dragen voor hun leefomgeving en een aantal gemeenschappelijke ruimtes en voorzieningen delen. Gemeenschapsgebouw De Kleine Wiel, Karl Marxstraat 101. Doorgaans elke 1e zo v /d maand.

Org: Bewoners IEWAN. Meer....


zo 5 jul 2020 - Olst - 14:00

Rondleiding

Wijk met aardehuizen in Olst

Rondleiding door wijk met toelichting op de 23 zelfgebouwde aarden huizen, met gebruik van autobanden, stro en leem. Met gemeenschapshuis. Geschikt voor mensen vanaf 12 jaar. Trek stevige schoenen aan. Verzamelen op parkeerterrein aan de noordzijde van de wijk, aan de Rietgors. Vrije gift, richtprijs: vanaf €3 p.p.. Doorgaans eens per maand.

Org: Bewoners aardehuizen. Meer....


wo 15 jul 2020 t/m zo 19 jul 2020 - Dalfsen (Ov)

Living Village Festival

Groots festival voor veransderingsgezinde mensen, met een uitgebreid programma met ruim 100 workshops, muziek, kunst, creativiteit, duurzaamheid, gemeenschapsvorming, (levend) bouwen, kraampjesmarkt en meer. Ook kinderprogramma. Brinkweg 36B. Diverse tarieven vanaf 110 euro, snelle beslissers betalen minder. Kamperen in zelf mee te brengen tent.

Org: Bob en Cathelijne Radstake. Meer....


di 1 sep 2020 t/m do 31 dec 2020 - Delft

Internationale tentoonstelling

Together! over de toekomst van het wonen en leven in de stad

Poging tot een antwoord op uitdagingen in de hedendaagse architectuur door collectiviteit en vraaggerichtheid centraal te zetten. Voorbeelden uit verschillende landen, samengesteld door het Vitra Design Museum. Her Arsenaal, Korte Geer. Exacte data volgen nog.

Org: Vitra Museum, faculteit Bouwkunde van de TU Delft e.a.. Meer....


do 3 sep 2020 - Den Haag - 14:00-15:00

Pleinbijeenkomst

Grootouders voor het Klimaat

Oproep aan overheid, bedrijfsleven en burgers om het klimaatprobleem voortvarend aan te pakken. Verzamelen bij de vooringang van de Tweede Kamer. Als je wil kan je meezingen en leuzen roepen. We staan in ieder geval minimaal een half uur in een rechte rij. Op het Plein. Om de week; zelfde tijd, zelfd eplek.

Org: Grootouders voor het Klimaat. Meer....


do 17 sep 2020 - Den Haag - 14:00-15:00

Pleinbijeenkomst

Grootouders voor het Klimaat

Oproep aan overheid, bedrijfsleven en burgers om het klimaatprobleem voortvarend aan te pakken. Verzamelen bij de vooringang van de Tweede Kamer. Als je wil kan je meezingen en leuzen roepen. We staan in ieder geval minimaal een half uur in een rechte rij. Op het Plein. Om de week; zelfde tijd, zelfd eplek.

Org: Grootouders voor het Klimaat. Meer....


vr 18 sep 2020 t/m za 19 sep 2020 - Amsterdam

Internatioale conferentie

Children in permaculture

Doel: kinderen kennis er ervaringen geven om te zorgen voor anderen, de Aarde en eerljk delen. Engelstalig.

Info: ChildrenInPermacultureNL@gmail.com. Meer....


vr 18 sep 2020 t/m zo 20 sep 2020 - Rotterdam

Weekendcursus

Ontwerp je eigen tiny house

Intensieve snelkookpansessie voor aanpakkers en doorzetters. Aan de slag met de complete lesstof van de gewone ontwerp cursus. Het is aan te raden deze kennis van te voren te bestuderen, zodat je gericht vragen kunt stellen. € 365,00 incl. online lesmodules, overnachtingen, lunch en notitieboekje..

Org: Tiny House Academy. Meer....


zo 20 sep 2020 - Eindhoven - 10:00-17:00

Rebel Festival Brabant

Juist ook voor mensen die nader willen kennismaken met XR Talks over Klimaat en voeding, water, gezondheid, emoties, trainingen en kennismaken met de Red Rebels, waterceremonie, Rebel koor en vegan lunch. TAC, Vonderweg 1.

Org: Extinction Rebellion Brabant e.a.. Meer....


do 1 okt 2020 - Den Haag - 14:00-15:00

Pleinbijeenkomst

Grootouders voor het Klimaat

Oproep aan overheid, bedrijfsleven en burgers om het klimaatprobleem voortvarend aan te pakken. Verzamelen bij de vooringang van de Tweede Kamer. Als je wil kan je meezingen en leuzen roepen. We staan in ieder geval minimaal een half uur in een rechte rij. Op het Plein. Om de week; zelfde tijd, zelfd eplek.

Org: Grootouders voor het Klimaat. Meer....


za 3 okt 2020 - Nijmegen-Lent - inloop vanaf 14:30

Introductiebijeenkomst

Woongemeenschap Eikpunt

Voor nieuwsgierigen, buren en mensen die met plannen lopen om een dergelijk project op te zetten. Vooraf rondleiding door het project met info over de 4 pijlers: ecologie & duurzaamheid, meergeneratiewonen, stilte & bezinning en gemeenschapsvorming. Veel ruimte voor vragen. Na afloop soep bij een kampvuurtje,. Vooraf aanmelden!.

Org: Bewoners Eikpunt. Meer....


zo 4 okt 2020 - Nijnegen-Lent - 14:00

Rondleiding

Strowijk IEWAN

De huizen werden goeddeels zelf gebouwd, in de sociale huursector. Er wonen gezinnen, woongroepen, alleenstaanden en tweepersoonshuishoudens, die samen zorg dragen voor hun leefomgeving en een aantal gemeenschappelijke ruimtes en voorzieningen delen. Aansluitend infosessie over jongerenwoongroepen. Gemeenschapsgebouw De Kleine Wiel, Karl Marxstraat 101. Doorgaans elke 1e zo v /d maand.

Org: Bewoners IEWAN. Meer....


do 15 okt 2020 - Den Haag - 14:00-15:00

Pleinbijeenkomst

Grootouders voor het Klimaat

Oproep aan overheid, bedrijfsleven en burgers om het klimaatprobleem voortvarend aan te pakken. Verzamelen bij de vooringang van de Tweede Kamer. Als je wil kan je meezingen en leuzen roepen. We staan in ieder geval minimaal een half uur in een rechte rij. Op het Plein. Om de week; zelfde tijd, zelfd eplek.

Org: Grootouders voor het Klimaat. Meer....


do 5 nov 2020 - Den Haag - 14:00-15:00

Pleinbijeenkomst

Grootouders voor het Klimaat

Oproep aan overheid, bedrijfsleven en burgers om het klimaatprobleem voortvarend aan te pakken. Verzamelen bij de vooringang van de Tweede Kamer. Als je wil kan je meezingen en leuzen roepen. We staan in ieder geval minimaal een half uur in een rechte rij. Op het Plein. Om de week; zelfde tijd, zelfd eplek.

Org: Grootouders voor het Klimaat. Meer....


do 19 nov 2020 - Den Haag - 14:00-15:00

Pleinbijeenkomst

Grootouders voor het Klimaat

Oproep aan overheid, bedrijfsleven en burgers om het klimaatprobleem voortvarend aan te pakken. Verzamelen bij de vooringang van de Tweede Kamer. Als je wil kan je meezingen en leuzen roepen. We staan in ieder geval minimaal een half uur in een rechte rij. Op het Plein. Om de week; zelfde tijd, zelfd eplek.

Org: Grootouders voor het Klimaat. Meer....


do 3 dec 2020 - Den Haag - 14:00-15:00

Pleinbijeenkomst

Grootouders voor het Klimaat

Oproep aan overheid, bedrijfsleven en burgers om het klimaatprobleem voortvarend aan te pakken. Verzamelen bij de vooringang van de Tweede Kamer. Als je wil kan je meezingen en leuzen roepen. We staan in ieder geval minimaal een half uur in een rechte rij. Op het Plein. Om de week; zelfde tijd, zelfd eplek.

Org: Grootouders voor het Klimaat. Meer....


do 17 dec 2020 - Den Haag - 14:00-15:00

Pleinbijeenkomst

Grootouders voor het Klimaat

Oproep aan overheid, bedrijfsleven en burgers om het klimaatprobleem voortvarend aan te pakken. Verzamelen bij de vooringang van de Tweede Kamer. Als je wil kan je meezingen en leuzen roepen. We staan in ieder geval minimaal een half uur in een rechte rij. Op het Plein. Om de week; zelfde tijd, zelfd eplek.

Org: Grootouders voor het Klimaat. Meer....


Woonvormen
 ^   © 2020 Omslag, Eindhoven. Tel. 040-2910295. | Deze site staat op de computer van dDH | Best viewed with Any Browser | | Eindredactie: Marta Resink