OMSLAG

Welkom
Nieuws
Omslag
ZOZ
Bibliotheek
Pers
Werk
Wonen
Bestellen
Advertenties
ContactRSS-feed

Draag groene kleren op de Dag van de Aarde

Vier de dag van de Aarde

EINDHOVEN, 21 april 2015 - Ieder die de Aarde een warm hart toedraagt wordt opgeroepen groene kleren aan te doen op de Dag van de Aarde, morgen, woensdag 22 april.

De Dag van de Aarde (Earth Day) is sinds 1970 een jaarlijkse feestdag op 22 april, waarop wereldwijd evenementen worden gehouden voor milieubehoud. Bovendien werd in 2009 op initiatief van de Boliviaanse president Evo Morales de 22-ste april door de Verenigde Naties uitgeroepen tot Internationale Dag van Moeder Aarde. De resolutie spreekt van „de Aarde en haar ecosystemen ons thuis” en „harmonie met de natuur en de Aarde” als opgave is voor de mensheid.

Op de website van Omslag Werkplaats voor Duurzame Ontwikkeling is een overzicht te vinden van activiteiten op en rond de Dag van de Aarde. Met name zijn er activiteiten in Amsterdam, De Bilt, Den Haag, Eindhoven en Rijen. Verder zal er op veel plaatsen worden gezaaid. Op moeilijk toegankelijke plaatsen zal hierbij gebruik worden gemaakt van ‘zaadbommen’, kluiten modder waar veel zaden doorheen zijn gekneed. Wellicht zal de Dag van de Aarde ook worden aangegrepen om middels ‘Guerilla Gardening’ nieuwe tuinen te scheppen.

Omslag heeft zelf een viering van de Dag van de Aarde voorbereid samen met enkele plaatselijke organisaties in Eindhoven. Deze vindt komende zondag 26 april plaats in de tuin van Omslag aan de Hoogstraat 301A in Eindhoven.

Meer over de Dag van de Aarde


Meer nieuws


 ^   © 2015 Omslag - Werkplaats voor Duurzame Ontwikkeling - contact