OMSLAG

Welkom
Nieuws
Omslag
ZOZ
Bibliotheek
Werk
Wonen
Bestellen
Advertenties

Vier de Dag van de Aarde!

Doe groene kleren aan!
  1. Over de Dag van de Aarde
  2. Activiteiten op de Dag van de Aarde
  3. De Dag van de Aarde in beeld
  4. Liedjes over de Aarde
  5. De internationale Earth Day website
  6. De Verenigde Naties over de Dag van Moeder Aarde

Over de Dag van de Aarde

De Dag van de Aarde (Earth Day) is sinds 1970 een jaarlijkse feestdag op 22 april, waarop wereldwijd evenementen worden gehouden voor milieubehoud. In 2009 werd 22 april op initiatief van de Boliviaanse president Evo Morales door de Verenigde Naties uitgeroepen tot Internationale Dag van Moeder Aarde. De resolutie spreekt van “de Aarde en haar ecosystemen ons thuis” en “harmonie met de natuur en de Aarde” als opgave is voor de mensheid.

De Dag van de Aarde in beeld

In 2014 deed Omslag een beroep op ieders creativiteit om de Dag van de Aarde meer bekendheid te geven. De oproep luidde: "Maak een afbeelding, affiche, ansichtkaart, tekening voor de ‘Dag van de Aarde’ en stuur die naar Omslag, zodat die verder verspreid kan worden om te in gebruiken het kader van publiciteit rond de Dag van de Aarde."

Van de inzendingen is een digitale expositie gemaakt op www.omslag.nl. Ieder kan deze afbeeldingen delen via Facebook of Twitter of verzenden als e-card, bijvoorbeeld om anderen een mooie Dag van de Aarde toe te wensen. Of iemand kan met zo’n afbeelding het bureaublad van zijn of haar computer verfraaien. Plaatselijke groepen die iets organiseren op de Dag van de Aarde kunnen de afbeeldingen gebruiken voor een eigen affiche.


Activiteiten op de Dag van de Aarde 2017

De Dag van de Aarde is een mooie gelegenheid voor allerlei activiteiten in het kader van een beter milieu en respect voor de Aarde.

In 2017 valt de dag op een zaterdag. De komende tijd zullen we op deze plek activiteiten aankondigen zodra die bekend worden.

Dit overzicht is niet compleet. Zie ook

AMSTERDAM 22 april Tijdens de Wereld Aarde Dag (of World Earth Day) organiseert de Vereniging voor Milieufilosofie de vijfde editie van de ‘Dag van de Milieufilosofie’, in nauwe samenwerking met de Artis Academie (Natura Artis Magistra). Zie het programma

DELFT 22 april Kom 22 april naar het Rietveld theater. Het Aards filmhuis draait de documentaire DOWN to EARTH. Meer

EINDHOVEN 22 april Vanaf 14.00 uur wordt de Dag van de Aarde gevierd in de tuin van Omslag, Hoogstraat 301A. www.omslag.nl

NEDERLAND 22 april De Dag van de Aarde is een zeer geschikt moment om yoga te beoefenen in de buitenlucht, zo wordt geopperd op www.lovehealthyliving.nl Zie de instructiefilmpjes.


Liedjes over de Aarde

Hieronder enkele liedjes die toepasselijk kunnen zijn op de Dag van de Aarde.

Sterke wortels
De canon 'Sterke wortels om te hechten' werd gezongen bij Het Kloosterhof van Gestel op de Dag van de Aarde 2007, terwijl er een boom werd geplant. Luister hier

De Aarde
Urbanus zingt 'De Aarde', voor kleine en grote kinderen. Luister hier. Tekst en akkoorden

Do it now
Het lied van de campagne 'Sing for the Climate'. luister hier. En klik hier voor de tekst, de partituur, een mp3 van de instrumentale versie en een ringtone

Het lieve Leven
Het Eindhovens actiekoor Lopend Vuurtje zingt 'Het Lieve Leven', een vertaling van het beroemde 'Rainbow Race' van Pete Seeger. De aarde is nog veel te jong om nu al dood te gaan. Luister hier Eigenlijk is het een vredeslied, maar de Nederlandse vertaling klinkt meer als milieulied.
De originele versie is hier te beluisteren. Ook Melanie heeft het gezongen.

De Wereld is een Toverbal
Voor kinderen en minder geoefende zangers. Luister hier en kijk hier voor tekst en akkoorden

Meer liedjes op Youtube
Beluister deze en andere liedjes over de aarde via Youtube

  © 2017 Omslag, Postbus 81, 5600 AB Eindhoven. Tel. 040-2910295 - contact