OMSLAG

Welkom
Nieuws
Omslag
ZOZ
Bibliotheek
Pers
Werk
Wonen
Bestellen
Advertenties
ContactRSS-feed

Avond over veganisme bij Omslag met film 'Cowspiracy'

EINDHOVEN, 10 september 2015 - In het kader van de 'Vegan Challenge' zal donderdag 8 oktober bij Omslag in Eindhoven de film 'Cowspiracy' worden vertoond. De film begint om 20.00 uur precies, zaal open met koffie en thee om 19.30. Na afloop is er gelegenheid tot uitwisseling en discussie. Vooraf aanmelden via omslag@omslag.nl of 040-2910295.

Het is vol! Het maximale aanal aanmeldingen is bereikt. Er kan niemand meer bij.

De documentaire Cowspiracy - The Sustainability Secret gaat over de invloed van de vleesindustrie op de grootste problemen waar we op Aarde mee te maken hebben, zoals uitstoot van broeikasgassen, opwarming van de Aarde, smelten van de ijskappen, stijgende zeespiegel, grootschalige kap van oerbossen en regenwouden, vervuiling van land en zee en verwoestijning. De filmmakers, waaronder Kip Andersen, zoeken een oplossing voor al deze problemen en vragen zich af wat de meest effectieve manieren van duurzaamheid zijn. Zij ondernemen daarvoor een hele reis en spreken met veel verschillende mensen vanuit de milieubeweging. Hun reis is shockerend en tevens humoristisch.

Een bespreking van de film is te vinden op www.konfrontatie.nl

De filmvertoning vindt plaats in het kader van de 'Vegan Challenge', georganiseerd door de Nederlandse Vereniging voor Veganisme. De deelnemers aan deze 'uitdaging' gaan een maand lang geheel veganistisch eten, dat wil zeggen dat zij geheel geen dierlijke producten gebruiken, ook geen melk, kaas of eieren. Via een nieuwsbrief krijgen de deelnemers allerlei recepten en tips toegestuurd. Het doel van de Vegan Challenge is om het zoveel mogelijk mensen zo makkelijk mogelijk te maken om veganistisch te eten, om zo bij te dragen aan een diervriendelijke wereld.

Tijdens de challenge worden er door het hele land allerlei activiteiten georganiseerd om mensen met elkaar in contact te brengen. De activiteiten zijn per plaats vermeld op veganchallenge.nl

De filmavond op 8 oktober wordt georganiseerd door Vegan Challenge Eindhoven in samenwerking met Omslag. Tijdens de pauze van de filmavond is er een klein veganistisch hapje.

Deelname aan de avond kost 'wat het u waard is'. Omslag is een niet-gesubsidieerd initiatief, dat bestaat dankzij de steun van medestanders.

Locatie: Omslag, Hoogstraat 301A, Eindhoven.

Vooraf aanmelden via omslag@omslag.nl of 040-2910295.

.


Meer nieuws


 ^   © 2015 Omslag - Werkplaats voor Duurzame Ontwikkeling - contact