OMSLAG

Welkom
Nieuws
Omslag
ZOZ
Bibliotheek
Pers
Werk
Wonen
Bestellen
Advertenties
ContactRSS-feed

Film over de buren van Omslag nu te zien op internet

EINDHOVEN, 29 september 2015 - Een film die enkele jaren geleden werd gemaakt over De Hoogstraatgemeenschap - de buren van Omslag - is nu beschikbaar via internet en kan wereldwijd worden bekeken. Klik op de afbeelding hiernaast om de film te starten.

De film vertelt het verhaal van vier Zusters van Liefde die samen met enkele anderen een leefgemeenschap hebben gevormd in het voormalige klooster aan de Hoogstraat in Eindhoven. Het gebouw biedt tevens onderdak aan zes maatschappelijke organisaties, waaronder Omslag.

De film geeft zicht op het leven, de visie en de spiritualiteit van de Hoogstraatgemeenschap. Hoewel de zusters inmiddels de tachtig zijn gepasseerd, zijn ze nog altijd zeer betrokken bij de wereld en zetten ze zich bijvoorbeeld volop in voor hulp aan vluchtelingen, onder andere door hen onderdak te bieden in eigen huis.

De mensen van Omslag zijn erg trots op hun buren.

Op hun eigen website biedt de Hoogstraatgemeenschap de mogelijkheid om met hen mee te doen: "Als je je aangesproken voelt door onze spiritualiteit en onze inzet voor een menswaardige en rechtvaardige samenleving, dan nodigen we je graag uit met ons mee te doen. Er is ruimte in onze gemeenschap om ons te oefenen in bezielde aandacht en inzet voor onze medemens en de aarde."

Zie verder hoogstraatgemeenschap.nl


Meer nieuws


 ^   © 2015 Omslag - Werkplaats voor Duurzame Ontwikkeling - contact