OMSLAG

Welkom
Nieuws
Omslag
ZOZ
Bibliotheek
Werk
Wonen
Bestellen
Advertenties
ContactRSS-feed

Komende vrijdag Vuur en Soep in de tuin van Omslag

EINDHOVEN, 31 mei 2016 - Op vrijdag 3 juni is er voor de zevende keer 'Vuur en Soep' in de tuin van Omslag. Ieder is welkom vanaf 17.00 uur bij het vuur. Neem wat groente mee.

De deelnemers maken een vuur in de tuin, waarboven een grote ketel hangt. Iedereen die komt, neemt zelf wat verse ingredi├źnten mee om een lekkere soep te maken: biologisch en vegetarisch. Neem wat groenten mee uit eigen tuin, van de natuurwinkel of pluk ze in de natuur. Bedenk dat 'groente van het seizoen' de duurzaamste keus is. Zelfgebakken brood is ook welkom, maar laat frisdrank, bier, wijn, chips en borrelnootjes thuis. Het draait niet om eten, maar om samen iets doen. We maken verse kruidenthee. Rond het vuur is ruimte om verhalen en ervaringen uit te wisselen, aandacht te vragen voor iets wat je bezighoudt en wellicht wat levende muziek. Neem gerust een muziekinstrument mee. Het loont de moeite om vooraf na te denken over onderwerpen die besproken kunnen worden. Het is immers een mooie kans om plannen en idee├źn te bespreken met medestanders.

Begin september 2015 was de eerste Vuur-en-Soep-Avond bij Omslag. De eerste keren waren er zo'n tien deelnemers, die zich de soep goed lieten smaken. Tomaten, bloemkool, courgette, lavas, prei, smeerwortel, selderij en meer maakten de soep zeer voedzaam. In maart 2016 pakten we de maandelijkse draad weer op. Onder de deelnemers zijn telkens bekenden met Omslag, maar ook altijd een paar mensen die de Omslag-tuin nog nooit hebben bezocht.

Welkom bij het vuur op vrijdag 3 juni vanaf 17.00 tot uiterlijk 22.00 uur. Vuur & Soep is elke eerste vrijdag van de maand, met uitzondering van juli.

Vuur in andere plaatsen

In verschillende andere plaatsen zijn inmiddels ook Vuur-en-Soep-initiatieven genomen. Omslag heeft een speciale pagina op de website met tips over het zelf organiseren van deze activiteit, het verhaal over de 'De soepsteen' en een affiche dat gebruikt kan worden.


Meer nieuws


 ^   © 2016 Omslag - Werkplaats voor Duurzame Ontwikkeling - contact