OMSLAG

Welkom
Nieuws
Omslag
ZOZ
Bibliotheek
Werk
Wonen
Bestellen
Advertenties
ContactRSS-feed

Verslag verschenen van Aanloopdag Kleinschalig collectief wonen

EINDHOVEN, 27 mei 2016 - Het verslag is verschenen van de Aanloopdag 'Kleinschalig collectief wonen', die op zaterdag 23 april plaatsvond bij Omslag in Eindhoven.

Lees het uitgebreide verslag hier.

Een publiek van ruim veertig belangstellenden luisterde die dag geboeid naar de presentaties. Er waren mensen met concrete plannen om samen iets op te starten - sommige specifiek met 50-plussers, mensen met een groot huis die overwegen dat met meer mensen te gaan delen, twee bewoners van de ecologische woonwijk EVA-Lanxmeer in Culemborg die toch weer iets heel anders willen, een in groepswonen gespecialiseerde architect, een yurt-bewoonster, iemand die betrokken is bij een initiatief voor groepswonen van mensen met autisme, mensen met en zonder woongroepervaring, betrokkenen bij een kunstenaarscollectief in Den Haag, anti-kraakwoners, en een groepje van acht mensen uit Breda die al voor elkaar hebben gekozen.

Inleidingen werden gehouden door Marieke van Ouwerkerk, actief bij VOF Verandering en zelf woonachtig in een collectief pand in zelfbeheer en Anna Dijkhuis, sociologe en ervaren woongemeenschapsbewoonster.

Lees het uitgebreide verslag hier.


Meer nieuws


 ^   © 2016 Omslag - Werkplaats voor Duurzame Ontwikkeling - contact