OMSLAG

Welkom
Nieuws
Omslag
ZOZ
Bibliotheek
Werk
Wonen
Bestellen
Advertenties
ContactRSS-feed

Omslag wordt afhaalpunt voor groentepakketten

EINDHOVEN, 22 maart 2016 - Omslag in Eindhoven wordt afhaalpunt voor de groentepakketten van permacultuur-tuinderij De Voedselketen in Sint-Oedenrode. Waarschijnlijk vanaf eind april kunnen de abonnees elke week hun pakketje verse groenten afhalen. Er is nog ruimte voor nieuwe abonnees!

De Voedselketen is de tuinderij in oprichting van Linder van den Heerik en Alex Schreiner. Het is een kleinschalige tuinderij waar landbouw en natuur hand in hand gaan. Samenwerken met in plaats van tegen – met lekkere en eerlijke groenten als resultaat.

De werkwijze is volgens de principes van de permacultuur. Daarbij gebruiken de tuinders alleen plantaardige compost en er zijn geen dieren op de tuinderij. De groente is dus ook nog helemaal ’veganistisch’ geproduceerd.

Er zijn geregeld meewerkdagen op de tuinderij, als er een grotere klus is. Voor de deelnemers is er dan soep, een gezellig gesprek en nuttig werk. Het is een praktische manier om meer bekend te raken met permacultuur methodes en voedselproductie.

Mensen in Eindhoven, Den Bosch of Sint-Oedenrode kunnen een abonnement nemen op de groentepakketten, dus wekelijks verse groenten, direct van het land. Er zijn drie soorten pakketten:

 • 1-persoons pakket – 8,00
 • 2-persoons pakket – 9,50
 • Familie pakket – 12,50

  De pakketten kunnen opgehaald worden in:

 • Den Bosch bij HAP – Kruisstraat 24
 • Sint-Oedenrode bij de tuinderij – Witte Bleek 4
 • Eindhoven bij Omslag – Hoogstraat 301-A.

  Opgeven voor een groente-abonnement via tuinderij@devoedselketen.nl


  Meer nieuws


 • ^   © 2016 Omslag - Werkplaats voor Duurzame Ontwikkeling - contact