OMSLAG

Welkom
Nieuws
Omslag
ZOZ
Bibliotheek
Werk
Wonen
Bestellen
Advertenties
ContactRSS-feed

Cadeau-abonnement ZOZ makkelijk te geven

EINDHOVEN, 10 januari 2017 - Met ingang van dit jaar is het gemakkelijker gemaakt om een cadeau-abonnement op ZOZ weg te geven. Via een invulformulier op de website is een cadeau-abonnement op het 'tijdschrift voor doen-denkers' snel geregeld.

Het eerste exemplaar van het cadeau-abonnement wordt verpakt in feestpapier en er gaat een briefje bij dat de gever heeft geschreven.

In het laatstverschenen nummer van ZOZ legt redacteur Dick Verheul uit waarom de procedure voor het aanvragen van een cadeau-abonnement vereenvoudigd is. Verheul: "We waren nooit een groot voorstander van cadeau-abonnementen. Natuurlijk kan zo’n cadeau een schot in de roos zijn. Misschien is ZOZ precies het tijdschrift dat de jarige zocht. Maar het kan ook lijken op ongevraagd drukwerk in de brievenbus, dat je niet eens kunt weigeren, omdat er een lieve tante achter zit die vindt dat haar neefje wel wat goede informatie kan gebruiken. Onze twijfel bij het nut van cadeau-abonnementen leidde ertoe, dat we de cadeau-abonnementen nooit actief aanboden. Alleen als mensen er naar vroegen, dan regelden we het."

Vanaf dit jaar kunnen cadeau-abonnementen via de website van Omslag worden geregeld. Waarom dat eerst niet kon en nu wel?

Verheul: "Omdat zoveel mensen het zo graag willen. Door het ontbreken van een standaardprocedure, was de administratie van de cadeau-abonnementen extra bewerkelijk en tijdrovend. Nu steeds meer mensen laten weten dat ze een abonnement op ZOZ willen weggeven, blijkt het toch handiger om deze mogelijkheid standaard aan te bieden via www.omslag.nl"

Wie een cadeau-abonnement weggeeft krijgt op de website de mogelijkheid een kort briefje te schijven met een persoonlijk woord. De ontvanger krijgt dan het laatstverschenen nummer van ZOZ met dat briefje, verpakt in feestpapier. Degene die het abonnement weggeeft betaalt het eerste jaar. De ontvanger kan daarna desgewenst zelf verlengen, net als alle andere abonnees.

Dick Verheul volgt de afhandeling van de cadeau-abonnementen de eerste tijd op de voet, om ervoor te zorgen dat het goed gaat. "En nu maar hopen dat de gulle gevers er verstandig mee omgaan en zo mogelijk eerst eens peilen of een abonnement op ZOZ in de smaak zou vallen," zegt hij. "En als dat het geval is, dan is ZOZ natuurlijk best een leuk cadeau om te geven."

Naar het invulformulier om een cadeau-abonnement weg te geven


Meer nieuws


 ^   © 2017 Omslag - Werkplaats voor Duurzame Ontwikkeling - contact