OMSLAG

Welkom
Nieuws
Omslag
ZOZ
Bibliotheek
Werk
Wonen
Bestellen
Advertenties
ContactRSS-feed

Afgelast: Eerste Praattafel over 'Een Wereld in Evenwicht'

EINDHOVEN, 9 februari 2018 - De praattafel die komende woensdag zou plaatsvinden bij Omslag is afgelast wegens gebrek aan aanmeldingen. Mogelijk komt het onderwerp in de toekomst nog op een andere manier aan bod. En mogelijk komt er ooit nog een Praattafel over een ander onderwerp.

'Een Wereld in Evenwicht' zou het thema zijn van de eerste Praattafel, die woensdag 14 februari zou plaatsvinden bij Omslag in Eindhoven. Hans van de Sande, schrijver van het gelijknamige boek, zou het thema inleiden.

Van de Sande noemt zijn boek een 'handreiking voor een nieuwe wereld', waarin hij openhartig verslag doet van de persoonlijke reis van zijn leven en van de diepgaande inzichten die hij hiermee verworven heeft. Hij bereisde verschillende continenten en beschrijft de werelden van verschil qua religie, natuur, gezondheid etc. in specifieke landen die hij bezocht. Als tussenoplossing om tot een meer evenwichtige wereld te komen ziet Van de Sande graag meer spiritualiteit terug in de westerse samenleving. En hij betoogt een universeel inkomensafhankelijk en uiterst transparant betaalsysteem omdat - volgens Van de Sande - ' financieel rijke mensen denken dat zij met veel geld hun 'vrijheid' kunnen kopen, maar dit blijkt een misvatting. De enige werkelijke bevrijding is de spirituele bevrijding. De financieel rijken zijn dus onschuldig/onwetend,en gewoonweg misleid in een systeem'. Mensen rond de Praattafel

Het idee van de Praattafel was dat een groepje mensen rond de tafel in de werkruimte van Omslag met elkaar in gesprek gaan, aandachtig luisterend. Geen verhitte discussies maar een rustig gesprek waarin ieder zijn of haar kennis, gedachten, dromen en twijfels kan inbrengen.


Meer nieuws


 ^   © 2018 Omslag - Werkplaats voor Duurzame Ontwikkeling - contact