OMSLAG

Welkom
Nieuws
Omslag
ZOZ
Boeken
Pers
Werk
Wonen
Bestellen
Advertenties
Contact

Boeken

Boeken in de bibliotheek van Omslag


Zoek op trefwoord:
Zoek op rubriek:

De bibliotheek van Omslag

In de loop van zijn bestaan heeft Omslag zo'n tweeduizend boeken, brochures, video's en dvd's verzameld over de thema's milieu, economie, wonen en werken, solidariteit, vrede, voeding en gezondheid. Daarnaast zijn er ook jeugdboeken, romans, kookboeken en gedichtenbundels, en enkele educatieve spellen. Veel van deze uitgaven zijn elders niet zo makkelijk (meer) te vinden.
In 2004 is begonen met het aanleggen van een catalogus van deze boeken en films, die te raadplegen is via deze pagina. Het grootste deel van alle publicaties in de Omslag-bibliotheek is nu via dit zoeksysteem (zie bovenaan deze pagina)  te vinden. We werken er voortdurend aan om nieuwe boeken toe te voegen.

Bezoek aan de bibliotheek
Naast boeken vindt u ook een uitgebreide collectie tijdschriften rond de thema's waar Omslag aan werkt en desgewenst kunt u ter plekke ook films uit de collectie bekijken. De bibliotheek is ook geopend tijdens Aanloopdagen en andere activiteiten van Omslag.

Landelijk Servicepunt Anders Wonen Anders Leven

Sinds 2005 is een aparte hoek van de bibliotheek is ingeruimd voor het Servicepunt Anders Wonen Anders Leven. Hier is een collectie boeken, tijdschriften, folders en films verzameld over allerlei vormen van gemeenschappelijk en duurzaam wonen, werken en leven: in een woongroep, leefgemeenschap, woon-werkpand, ecowijk of -dorp, gekraakt of mobiel. Ook zijn er naslagwerken rond duurzaam bouwen en wonen. Veel informatie over deze onderwerpen is ook te vinden op de uitgebreide website.

Belangstellenden die de bibliotheek en het Servicepunt willen raadplegen, zijn welkom op vrijdagmiddag van 14.00-17.00 uur.


\"  © 2015 Omslag - Werkplaats voor Duurzame Ontwikkeling - contact