OMSLAG

Welkom
Nieuws
Omslag
ZOZ
Bibliotheek
Wonen
Bestellen
Advertenties

muzi

Muziek voor een betere wereld


In vroeger tijden waren er veel liedjes om de acties voor een betere wereld te ondersteunen. Zulke liedjes kunnen we weer maken! Lees hier hoe deze pagina tot stand kwam


Aarde

Ik vroeg me af: ‘Wat is de Aarde? Wie is de Aarde?’ En dacht: ‘Wij zíjn de Aarde.’ Maar als wij mensen de Aarde zijn, dan ben ik ook de Aarde. Als ik de Aarde ben, wat doe ik dan? Wat heb ik als Aarde te vertellen over mijn bestaan? muzi

Meer over dit lied


Do it now

Het klimaatlied van de campagne Sing for The Climate in België. In september 2012 zongen meer dan 80.000 mensen in 145 gemeenten dit lied tijdens Sing for the Climate. Een maand later deden 300.000 leerlingen hetzelfde voor sing@school. Een enorme klimaatschreeuw uit 380.000 kelen.

Meer over dit lied


Eco- en Fair Trade lied

Milieudefensie Delft en Fairtrade Delft maakten in 2007 een lied ter gelegenheid van de uitreiking van de eerste Eko-award en de eerste Fairtradeaward in Delft. Toen had de winnende winkel 83 ekoproducten en 25 fairtradeproducten. Dat is nu vervijfvoudigd!

Meer over dit lied


Inclusieve-veiligheid

Het nieuwe begrip ’Inclusieve Veiligheid’ houdt in dat mensen in de rijke landen niet veilig zullen zijn als ze zich verschuilen achter een hoge muur of dichte grenzen en sterke legers. Echte vrede en veiligheid kunnen pas bestaan als mensen elders op de wereld ook in vrede kunnen leven en zich niet bedreigd voelen. Streven naar een leefbare en veilige wereld voor iedereen is dus een gezamenlijk belang van arm en rijk.

Meer over dit lied


Plastic kan nu echt niet meer

In de strijd tegen de plasticvervuiling is een nieuw middel beschikbaar: een lied! Het lied dat werd gepubliceerd in het tijdschrift ZOZ helpt een ieder eraan te denken dat plastic het best geboycot kan worden, zeker wegwerpverpakkingen.

Meer over dit lied


Santackergaard

De Santackergaard ligt tussen Arnhem en Elst, vlakbij de Linge. In het midden is er een verdieping, een poel, het ‘oog’ van het landschap. Een voedselbos in ontwikkeling, in Park Lingezegen. Bij de opening van de Santackergaard op 8 september 2018 werd dit lied gezongen.

Meer over dit lied


  © 2018 Omslag, - contact