OMSLAG

Welkom
Nieuws
Omslag
ZOZ
Bibliotheek
Pers
Werk
Wonen
Bestellen
Advertenties
ContactRSS-feed

Nederland heeft straks minstens twee verpakkingsvrije winkels


Een beeld van de eerste verpakkingsvrije winkel Opgeweckt Noord aan de Astraat in Groningen.
GRONINGEN/UTRECHT, 18 augustus 2015 - In Groningen kennen ze het fenomeen al sinds april en over enkele weken krijgt ook Utrecht een verpakkingsvrije winkel. Op 4 september opent in de Domstad Bag & Buy.

In Groningen huist sinds april 'Opgeweckt Noord', die zich omschrijft als "de zaak met mensen met een goed gemoed en zorg voor de natuur." Hun kenmerken zijn: verpakkingsvrij, regionaal, biologisch en lekker. In de winkel aan de Astraat 16 worden ook workshops gegeven over gezonde voeding en leefstijl. De klanten krijgen hun producten zoveel mogelijk geleverd uit dispensers, vaten en kisten.

Bag & Buy, die graag de eerste verpakkingsvrije winkel had willen zijn, opent op 4 september in Utrecht. Daaraan voorafgaand gaan er promotieteams de stad in om aandacht te vragen voor de nieuwe winkel. Hopelijk wordt dan ook het adres bekendgemaakt, want dat is op de website van Bag & Buy nergens te vinden.

In Eindhoven is al geruime tijd 'Eten zonder Streken' gevestigd aan de Edisonstraat 115, en daar gebruikt men zo min mogelijk verpakkingsmaterialen. De weinige verpakking die echt onmisbaar is, kan worden ingeleverd voor hergebruik of recycling. Dit is dus de nulde verpakkingsvrije winkel.

Groningen: www.opgewecktnoord.nl

Utrecht: bagandbuy.nl

Eindhoven: www.etenzonderstreken.nl


Meer nieuws


 ^   © 2015 Omslag - Werkplaats voor Duurzame Ontwikkeling - contact