OMSLAG

Welkom
Nieuws
Omslag
ZOZ
Bibliotheek
Pers
Werk
Wonen
Bestellen
Advertenties
ContactRSS-feed

Nieuw bij Omslag: vuur en soep in de tuin

EINDHOVEN, 20 augustus 2015 - Nieuw bij Omslag worden de maandelijkse avonden met vuur en soep op elke eerste vrijdag van de maand. Welkom bij het vuur!

Door Dick Verheul

Begin juli vond in Utrecht een ‘Vuurdag’ plaats, waar een groepje mensen bijeenkwam rond een vuur en daar samen soep maakten. Het initiatief was aangekondigd in ZOZ 128, en er waren verschillende lezers aanwezig die de bijzondere plek, verscholen tussen het groen, hadden kunnen vinden. Bij het vuur op het gekraakte terrein werden veel verhalen uitgewisseld en de soep was verrassend lekker. Er zat bloemkool in, worteltjes, linzen, tomaten en meer. Veelkleurig waren de verhalen en toekomstplannen die werden besproken rond het vuur. Over wonen in een zelfgebouwd huis of rondtrekken in een woonwagen, een permacultuurtuin opzetten en meeleven met een gemeenschap in Argentinië. Iemand vertelde het verhaal van de soepsteen, hoe een reiziger op een koude winteravond aanklopt bij een huis waar zo te zien grote armoede heerst. Hij heeft een steen bij zich waarvan je soep kunt koken...

Samen iets doen

De eenvoudige formule pakt zo mooi uit, dat het een raadsel is waarom dit niet veel vaker gebeurt. Bij Omslag willen we het in elk geval proberen, op de eerste vrijdagavond van de maand, vooralsnog tot en met december. We maken een vuur in de tuin, waarboven een grote ketel hangt. Iedereen die komt, neemt zelf wat verse ingrediënten mee om een lekkere soep te maken: biologisch en vegetarisch. Neem wat groenten mee uit eigen tuin, van de natuurwinkel of pluk ze in de natuur. Zelfgebakken brood is ook welkom, maar laat frisdrank, bier, wijn, chips en borrelnootjes thuis. Het draait niet om eten, maar om samen iets doen. We maken verse kruidenthee. Rond het vuur is ruimte om verhalen en ervaringen uit te wisselen, aandacht te vragen voor iets wat je bezighoudt en wellicht wat levende muziek. Neem gerust een muziekinstrument mee.

Vuur bij Omslag

De eerste Vuuravond is op vrijdag 4 september vanaf 17.00 uur. Vooraf aanmelden hoeft niet. Volgende data: 2 oktober, 6 november en 4 december. Welkom in de tuin van Omslag, Hoogstraat 301-A in Eindhoven.

Vuur in Utrecht

Intussen gaan de Vuurdagen in Utrecht ook door op de eerste vrijdag van de maand vanaf 17.00 uur, naast de Gelderlandlaan 4, achter de tramhalte P+R Westraven. Contact: Renate, 06-28177464.


Meer nieuws


 ^   © 2015 Omslag - Werkplaats voor Duurzame Ontwikkeling - contact