OMSLAG

Welkom
Nieuws
Omslag
ZOZ
Bibliotheek
Pers
Werk
Wonen
Bestellen
Advertenties
ContactRSS-feed

De Hokjesman op bezoek bij Omslag

EINDHOVEN, 3 november 2015 - Afgelopen donderdag zijn bij Omslag in Eindhoven opnamen gemaakt voor het tv-programma 'De Hokjesman' van de VPRO. Onderwerp van de aflevering, die naar verwachting in april of mei op televisie wordt uitgezonden, is 'de duurzame mens'.

Het programma De Hokjesman wordt omschreven als: 'Gefascineerd door de heersende hokjesgeest gaat programmamaker Michael Schaap op veldonderzoek binnen de leefwereld van aansprekende Nederlandse gemeenschappen.' Inmiddels zijn de socialisten, de katholieken, de antropopsofen en de autonomen al aan de beurt geweest. In 2016 wordt een aflevering gewijd aan 'de duurzamen'.

Er werden beelden gemaakt tijdens het inpakken van het tijdschrift ZOZ. Er was een club van twaalf mensen aanwezig rond de tafel en de gesprekken gingen over permacultuur, zelf zaad winnen, eenvoudig leven, Transition Towns, milieuvriendelijke lijm en vele andere onderwerpen.

Helaas heeft de cameraploeg de aandacht soms afgeleid, waardoor sommige wikkels wat slordig waren geplakt en enkele abonnees een briefje in hun exemplaar van ZOZ aantroffen dat voor iemand ander is bestemd.

Meer over de Hokjesman, ook eerdere afleveringen, is te vinden op www.vpro.nl


Meer nieuws


 ^   © 2015 Omslag - Werkplaats voor Duurzame Ontwikkeling - contact