OMSLAG

Welkom
Nieuws
Omslag
ZOZ
Bibliotheek
Pers
Werk
Wonen
Bestellen
Advertenties
ContactRSS-feed

Consuminderen helpt tegen klimaatverandering

EINDHOVEN, 27 november 2015 - De jaarlijkse internationale Niet-Winkeldag (Buy Nothing Day) vindt dit jaar plaats aan de vooravond van de klimaatonderhandelingen in Parijs. De Niet-Winkeldag is een feestdag van bevrijde consumenten, die weten dat geluk niet afhangt van het hebben van veel spullen of de laatste mode. Consuminderen spaart grondstoffen en energie en is een probaat middel tegen klimaatverandering.

"Doe mee door niet mee te doen", luidt de oproep die de Canadese reclameman Ted Dave in 1992 de wereld in stuurde. Hij riep de eerste 'Buy Nothing Day' uit. In 1995 introduceerde Omslag de Niet-Winkeldag in Nederland onder het motto: "Consuminderen voor een schoner milieu en een eerlijker verdeling van de rijkdommen die de Aarde biedt'. Van alle consumptie wereldwijd komt 80 procent terecht bij de rijkste 20 procent van de wereldbevolking.

In de jaren negentig waren er elk jaar vele straatacties op Niet-Winkeldag. Dit jaar zijn bij Omslag geen acties gemeld. Niet-winkelen is nu iets wat ieder individueel doet. (Kan ook online via nietskopen.nl )

Meer over de Niet-Winkeldag op www.koopniets.nl


Meer nieuws


 ^   © 2015 Omslag - Werkplaats voor Duurzame Ontwikkeling - contact