OMSLAG

Welkom
Nieuws
Omslag
ZOZ
Bibliotheek
Werk
Wonen
Bestellen
Advertenties
ContactRSS-feed

'Ander geld circuit' zoekt kandidaten voor rentevrije lening

Een anders soort geld UTRECHT, 28 januari 2016 - Het 'Ander geld circuit' dat is opgezet door de Social Trade Organisation STRO zoekt belangstellende bedrijven die interesse hebben in een lening tot 15.000 'termijn-euro's' met een looptijd van drie tot zes maanden, waarschijnlijk met de mogelijkheid de lening tot een jaar te vernieuwen.

Het Circuit werd opgezet als alternatief voor het huidige geld en de banken. Volgens STRO (voorheen Strohalm) biedt het Circuit "echte economische impact voor krimpregio’s en stadswijken, duurzaamheid en kansen voor jongeren."

Omslag organiseerde in oktober 2014 een Aanloopdag over het 'Andere geld' (zie het verslag op www.omslag.nl ) en Omslag is al vanaf de start deelnemer van het Circuit. Alle betalingen aan Omslag (abonnementen, donaties, bestellingen) kunnen in 'ander geld' worden betaald. Al meer dan 600 deelnemers hebben zich gemeld via www.circuitnederland.nl Zijn kunnen voor gewone euro's een aantal termijneuro's kopen. Op de Omslag-website is een aparte advertentierubriek voor bedrijven die lid zijn van het Circuit. Zie www.omslag.nl

Nu is het dus zo ver dat de eerste leningen verstrekt kunnen worden, als proef.

Als de proef succesvol is, zal de kredietverstrekking worden uitgebreid en zullen met name kleine bedrijven aan rentevrij handelskapitaal geholpen kunnen worden met bedragen tussen de €25.000 en €75.000.

Kijk voor de kredietvoorwaarden en selectiecriteria op circuitsite.cyclos.org


Meer nieuws


 ^   © 2016 Omslag - Werkplaats voor Duurzame Ontwikkeling - contact