OMSLAG

Welkom
Nieuws
Omslag
ZOZ
Bibliotheek
Werk
Wonen
Bestellen
Advertenties
Contact



RSS-feed

Drie boeiende interviews met wereldverbeteraars nu te beluisteren

EINDHOVEN, 15 naart 2016 - Radiostation Cactus Nieuws is met een mooie nieuwe uitzending gekomen waarin drie activisten worden geïnterviewd. Alle drie zijn goede bekenden van Omslag en hun verhaal is zeer de moeite waard.

De drie activisten die aan het woord komen zijn niet meer piepjong en ze hebben een ruime ervaring. Vredesactivist Jan Schaake verhaalt over de situatie in de vredesbeweging. De strijd voor vrede is minder overzichtelijk dan in het verleden. Geart Bosma beschrijft hoe de actiebeweging in het verleden was georganiseerd. En Dirk Bannink herinnert zich de strijd tegen kernenergie in de jaren tachtig.

Het radiostation Cactus Nieuws zegt op de eigen website over zichzelf: "Cactus Nieuws biedt zichzelf aan als spreekbuis voor mensen met passie en/of visie en wil ruimte bieden aan onder andere prikkelende reportages en documentaires. Wij zijn van mening dat je met weinig middelen heel veel kunt bereiken. Ons doel is niet om mainstream te worden, juist wel om de 'do it yourself' gedachte te verspreiden; om het nieuws weer dichter bij de mensen te brengen en elkaar te inspireren en te motiveren."

(Als bovenstaande knop niet werkt, probeer dan deze link om de uitzending te beluisteren: www.mixcloud.com )

De interviews werden gemaakt tijdens het 2Dh5-festivcalk in Maastricht, een jaarlijks treffen van wereldversleutelaars. De gesprekken zijn zeer interessant en leerzaam. Omslag is heel benieuwd naar reacties op de gesprekken van jongere mensen. Schrijf naar omslag@omslag.nl

Meer over Cactus Nieuws op www.cactus-nieuws.nl


Meer nieuws


 ^   © 2016 Omslag - Werkplaats voor Duurzame Ontwikkeling - contact