OMSLAG

Welkom
Nieuws
Omslag
ZOZ
Bibliotheek
Werk
Wonen
Bestellen
Advertenties
ContactRSS-feed

Monsanto reageert op Tribunaal via Radio 1

HILVERSUM, 14 oktober 2016 - Aan de vooravond van het Monsanto Tribunaal dat vrijdag begon in Den Haag, heeft een woordvoerder van Monsanto gereageerd. Het chemiebedrijf weigerde tot nu toe elk contact en beantwoordde geen enkele uitnodiging.

Directeur corporate affairs bij Monsanto, Debbie de Wagenaar, reageerde vrijdag op Radio 1. "Monsanto bedrijft moderne landbouwtechnologie, belangrijk voor de wereldwijde voedselvoorziening", betoogt zij. "Er is schaarste en honger, elke dag komen er 209.000 mensen bij. Dat los je niet op met traditionele landbouw."

Verder is zij boos dat het Tribunaal 'niet echt' is en door de keuze van Den Haag als locatie suggereert dat er een verband is met het Internationaal Strafhof.

Het beluisteren van de discussie tussen woordvoerder Tjerk Dalhuisen van het Tribunaal en de opgewonden Monsanto-directeur is zeer de moeite waard.

Luisteren kan via deze link: www.nporadio1.nl (De blauwe 'play-knop' staat aan het eind van de tekst).

Wel is het goed te weten dat nog altijd 70 procent van de wereldvoedselproductie gedaan wordt door kleinschaliger faniliebedrijven. En wereldwijd wordt 30 a 40 procent van de geproduceerde calorie├źn niet gebruikt als voedsel, maar als veevoer en voor bio-brandstoffen.


Meer nieuws


 ^   © 2016 Omslag - Werkplaats voor Duurzame Ontwikkeling - contact