OMSLAG

Welkom
Nieuws
Omslag
ZOZ
Bibliotheek
Werk
Wonen
Bestellen
Advertenties
ContactRSS-feed

'Diggers and Dreamers' nu verkrijgbaar bij Omslag

EINDHOVEN, 20 september 2016 - De nieuwste editie van de gids 'Diggers and Dreamers' is nu verkrijgbaar bij Omslag. De gids (200 pagina's) biedt een uitgebreid overzicht van leefgemeenschappen en andere vormen van gemeenschappelijk wonen in Groot-Brittannië, naast inhoudelijke verhalen.

Diggers and Dreamers is verkrijgbaar in de webwinkel van Omslag en kost € 17,- plus € 2,- verzendkosten. Wie de plek van Omslag in Eindhoven bezoekt, kan het boek ter plekke aanschaffen en bespaart dan verzendkosten. Bezoekers zijn welkom elke vrijdag van 14.00 tot 17.00 uur, als het Servicepunt Anders Wonen Anders Leven is geopend.

In het nieuwste nummer van het tijdschrift ZOZ wordt 'Diggers and Dreamers' besproken door Omslag-medewerkster Marta Resink, die recent een studiereis maakte langs woonprojecten in het Verenigd Koninkrijk. Deze bespreking is hieronder te lezen.


Diggers and Dreamers

Wie zich wil oriënteren op leefgemeenschappen, Cohousings en andere vormen van gemeenschappelijk wonen in Groot-Brittannië, kan eigenlijk niet zonder de gids Diggers and Dreamers, waarvan onlangs de 25ste editie verscheen. Deze paperback staat barstensvol informatie over zeer uiteenlopende vormen van ‘communal living’ in steden, op het platteland, in ‘housing co-ops’, seculier, samen onder één dak, cohousings, woongroepen, seniorengroepen en nog veel meer.

Daarnaast bevat de gids informatie over het starten van nieuwe gemeenschappen en over het actief en levendig houden van bestaande groepen. Het belangrijkste deel van de gids is een opsomming van bestaande projecten, met informatieve beschrijvingen, foto’s, contactgegevens en eventuele mogelijkheden om een poosje mee te wonen en werken. In het Verenigd Koninkrijk is WWOOF-en erg populair.

Diggers and Dreamers is al 25 jaar een bron van informatie en inspiratie voor dromers en doeners die ook stevig willen aanpakken. De bijbehorende website www.diggersanddreamers.org.uk biedt veel extra informatie en een zoekmachine om projecten te zoeken. (MR)

Chris Coates, James Dennis and Jonathan How: Diggers & Dreamers 25th Anniversary Edition. Uitgave van Edge of Time, Londen (UK) 2015. 200 pag. ISBN 9780954575755. Prijs £ 14,50.


Meer nieuws


 ^   © 2017 Omslag - Werkplaats voor Duurzame Ontwikkeling - contact