OMSLAG

Welkom
Nieuws
Omslag
ZOZ
Bibliotheek
Werk
Wonen
Bestellen
Advertenties
ContactRSS-feed

Omslag stelt Amerikaanse klimaat-gegevens veilig

EINDHOVEN, 26 januari 2017 - Omslag heeft op de eigen computers in Eindhoven een backup gemaakt van de website van de Amerikaanse overheidsorganisatie EPA. De onlangs aangetreden Amerikaanse president D. Trump zou verspreiding van deze informatie willen verbieden.

Omslag wil voorkomen dat nuttige wetenschappelijke gegevens over klimaatverandering binnenkort niet meer beschikbaar zouden zijn. De heer Trump liet al tijdens de verkiezingscampagne weten dat hij verhalen over klimaatverandering ziet als 'hoax' (nepnieuws).

Woensdag werd bekend dat het Witte Huis aan het communicatieteam EPA heeft gevraagd om de pagina over klimaatverandering offline te halen. Dit nieuws volgde op eerdere berichten, dat de heer Trump overheidsorganisaties waaronder het milieuagentschap EPA had verboden nog te communiceren met de buitenwereld. Zie www.demorgen.be

Het Twitter-account van de EPA viel vorige week al stil na het aantreden van de nieuwe president. twitter.com

De informatie over klimaatverandering was donderdag nog te zien op www.epa.gov . Dit gaf Omslag de gelegenheid een reserve-kopie te maken. Uiteraard maken ook bedrijven zoals Google kopie├źn van webpagina's, maar omdat dit veelal Amerikaanse bedrijven zijn, is de informatie dan nog niet in veiligheid.


Meer nieuws


 ^   © 2017 Omslag - Werkplaats voor Duurzame Ontwikkeling - contact