OMSLAG

Welkom
Nieuws
Omslag
ZOZ
Bibliotheek
Werk
Wonen
Bestellen
Advertenties
ContactRSS-feed

Een nieuw Lied van de Aarde

EINDHOVEN, 22 april 2017 - Omslag wenst iedereen vandaag een hele goede Dag van de Aarde. Laat vandaag het nieuwe lied van de Aarde klinken! Klik op de afbeelding van de Aarde om het lied te horen.

De internationale Dag van de Aarde wordt vandaag, 22 april. wereldwijd gevierd. Ook in Nederland zijn er vele activiteiten, onder andere in de tuin van Omslag. Vanaf 14.00 wordt daar de Dag van de Aarde gevierd. Iedereen is welkom! Meer over deze dag bij Omslag

Bovendien doet iedereen die de Aarde een warm hart toedraagt vandaag groene kleren aan.

In het laatstverschenen nummer van het tijdschrift ZOZ deden we een oproep" „Omslag is op zoek naar een liedschrijver die een nieuw 'Lied van de Aarde' wil schrijven, dat op de Dag van de Aarde gezongen kan worden”.

De eerste reactie kwam van zangeres en liedschrijver Wendy Lina, een goede bekende van Omslag. Zij trad verschillende keren op bij activiteiten van Omslag, samen met muzikant Fried Manders, als De Lady en de Vagebond. Ook gaven zij als ‘Muziekwerkplaats Padoek’ enkele percussieworkshops bij Omslag.

Zij vertelt: „Ik las de oproep en ik vond het prikkelend dat er gevraagd werd om een ‘Lied van de Aarde’, dus niet over of voor de Aarde. Ik vroeg me af: ‘Wat is de Aarde? Wie is de Aarde?’ En dacht: ‘Wij zíjn de Aarde.’ Maar als wij mensen de Aarde zijn, dan ben ik ook de Aarde. Als ik de Aarde ben, wat doe ik dan? Wat heb ik als Aarde te vertellen over mijn bestaan? Zo ontwikkelde zich mijn lied. Als Aarde een stem krijgt, wat zou ze dan vertellen over haar bestaan?”

Wendy Lina zingt het lied ‘Aarde’, begeleid door The Moonlight Heroes: Fried Manders en Makko Coster.

Meer over de Dag van de Aarde

De website van Wendy Lina

De website van Muziekwerkplaats Padoek

De website van The Moonlight Heroes


tekst en muziek ©2017 Wendy Lina
arrangement ©2017 Fried Manders

"Aarde" en andere nummers zijn te vinden op ons YouTube kanaal (of zoek naar Wendy Lina & The Moonlight Heroes)

Wendy Lina: zang, marimba, kalimba, percussie
Fried Manders: marimba, percussie, studiotechniek
Makko Coster: contrabas, percussie


Meer nieuws


 ^   © 2017 Omslag - Werkplaats voor Duurzame Ontwikkeling - contact