OMSLAG

Welkom
Nieuws
Omslag
ZOZ
Bibliotheek
Werk
Wonen
Bestellen
Advertenties
ContactRSS-feed

Nieuwe ZOZ: De Aarde draait

EINDHOVEN, 29 april 2017 - Zo'n 1.200 abonnees ontvangen vandaag ZOZ nummer 139 in de bus. Naast veel verhalen bevat dit nummer ook de tekst van het nieuwe lied van de Aarde, dat werd geschreven door Wendy Lina ter gelegenheid van de Dag van de Aarde die op 22 april werd gevierd.

Een overzicht van de inhoud van het zojuist verschenen nummer, met relevante links naar websites, is te vinden op de pagina ZOZ van deze website.

Onderstaand het redactioneel op de eerste pagina van het nieuwe nummer.


De Aarde draait

„Ik draai, ik beef, ik bonk, ik ben, ik zweef mijn weg om de zon, ik gons, ik leef.” Elke dag klinkt het lied dezer dagen in de werkruimten van Omslag. Het is lente, alles gaat weer groeien. De wereld ziet er mooi uit.

Eind april, vlak na het ter perse gaan van dit nummer van ZOZ, zouden we bij Omslag de Dag van de Aarde gaan vieren. Als deze ZOZ in de bus valt, is de dag alweer voorbij. In de aankondiging in het vorige nummer deden we een oproep: is er iemand die een Lied van de Aarde kan schrijven?

Het was verrassend dat er verscheidene liederen werden aangedragen, waaronder de creatie van zangeres en tekstschrijver Wendy Lina, die afgedrukt staat in dit nummer van ZOZ.

In het lied komt de Aarde zelf aan het woord. „Ik draai, ik beef, ik bonk, ik ben, ik zweef mijn weg om de zon, ik gons, ik leef.” De Aarde leeft haar eigen leven. En de mensen die zichzelf zo belangrijk vinden? Die komen maar zeer zijdelings ter sprake in het lied. „Kleine voetjes kriebelen mijn huid.”

Intussen zijn de mensen met die kleine voetjes erg druk en ook daarover valt veel te lezen in dit nummer van ZOZ. Er is nog veel te doen om de Aarde mooier te maken en daarmee een betere plek om te wonen. Op veel terreinen kan het duurzamer en veel daarvan komt in dit nummer voor het voetlicht. Van het Monsanto-tribunaal tot inspirerende festivals, van een ecodorp tot de moestuin en de spullenbibliotheek.

Wij wensen de lezers veel inspiratie en hopen dat ieder dit nummer van ZOZ met evenveel plezier zal lezen als waarmee wij het schreven. Er is vast iets bij om mee aan de slag te gaan en in praktijk te brengen.

De Aarde draait door. Eens per jaar is er de internationale Dag van de Aarde op 22 april. Op die dag en op alle andere dagen zweeft de Aarde haar weg om de zon. Lang leve de Aarde.Meer nieuws


 ^   © 2017 Omslag - Werkplaats voor Duurzame Ontwikkeling - contact