OMSLAG

Welkom
Nieuws
Omslag
ZOZ
Bibliotheek
Werk
Wonen
Bestellen
Advertenties
ContactRSS-feed

Nieuwe ZOZ een inspiratiebron in een wereld van mogelijkheden

EINDHOVEN, 30 december 2017 - ZOZ nummer 143 komt vandaag in de bus. "ZOZ wil een inspiratiebron en wegwijzer zijn in de wereld van mogelijkheden waarmee veranderingsgezinde mensen aan de slag kunnen,", zo valt te lezen op de eerste pagina. Een overzicht van de inhoud van het zojuist verschenen nummer, met relevante links naar websites, is te vinden op de pagina ZOZ van deze website.

Onderstaand het redactioneel op de eerste pagina van het nieuwe nummer van het tijdschrift voor doen-denkers.


Duurzaam ontwikkelen

Een op duurzame ontwikkeling gerichte leefstijl is een proces dat je leven lang doorgaat. Telkens weer gaat het om de vraag ‘wat voegt mijn keuze toe aan een betere wereld voor iedereen?’ Niet dat je je deze vraag per se moet stellen bij elke stap die je zet, maar een ontwikkeling bestaat uit een reeks kleine en grote stappen, die geleidelijk tot een verandering kunnen leiden. Dat geldt in het klein, in je eigen dagelijkse leven, wonen en werken, en in het groot, bij de politieke en maatschappelijke keuzes die je maakt en bij het vinden van een balans bij het omgaan met actuele ontwikkelingen in de wereld. Sluit je je aan bij de massa, of zoek je naar andere, nieuwe manieren om de koers van je leven te bepalen? ZOZ wil een inspiratiebron en wegwijzer zijn in de wereld van mogelijkheden waarmee veranderingsgezinde mensen aan de slag kunnen. Doen-denken kan op vele manieren.

In deze ZOZ delen lezers hun dromen en ideeën over een duurzame wereld en vertellen anderen over concrete stappen die zij zetten op het gebied van gemeenschappelijk bouwen en wonen op een sociaal-ecologische manier. Vermijden van plastic afval en overbodige verpakkingen komen aan bod, evenals aanzetten tot een ander geldcircuit. Leestips om de winter op een geïnspireerde wijze door te komen en flink wat tips om in een ongedwongen sfeer andere doen-denkers te ontmoeten.


Een overzicht van de inhoud van het zojuist verschenen nummer, met relevante links naar websites, is te vinden op de pagina ZOZ van deze website.

Wie ZOZ nog niet kent, kan een proefnummer aanvragen.


Meer nieuws


 ^   © 2018 Omslag - Werkplaats voor Duurzame Ontwikkeling - contact