OMSLAG

Welkom
Nieuws
Omslag
ZOZ
Bibliotheek
Werk
Wonen
Bestellen
Advertenties
Contact



RSS-feed

Beeldverslag Dag van de Aarde bij Omslag

EINDHOVEN, 26 april 2018 - Zojuist is het beeldverslag verschenen van de viering van de Dag van de Aarde op zondag 22 april bij Omslag.

De film is hier te bekijken

Omslag-medewerkster Marion van der Heijden maakte de prachtige beelden tijdens de zonnige dag in de Omslagtuin. Achtereenvolgens zijn te zien:

  • Zangeres Wendy Lina (van The Moonlight Heroes) vertolkt het lied 'Aarde' dat zij vorig jaar schreef ter gelegenheid van de Dag van de Aarde.

  • Korte fragmenten van spontane muzikale activiteiten.

  • Omslag-medewerker Dick Verheul met het lied 'Plastic kan nu echt niet meer'. Het thema van de internationale Earthday was 'End plastic polution'.

  • Eco-bouwer Martijn van den Heuvel, geeft een toelichting op de bouw van de nieuwe leemoven in de Omslag-tuin.

  • Wendy Lina van Muziekwerkplaats Padoek verzorgt een workshop lijfmuziek (body percussion).

  • Metaalkunstenaar Dink Jansen vertelt over het maken van Mandaladrums van oude gasflessen en geeft een demonstratie.

  • De gezamenlijke maaltijd, bereid door meesterkok Joep van Erp. De maaltijd werd besloten met een heerlijke fruitsalade die was aangedragen door de koks van De Hoogstraatgemeenschap, de buren van Omslag in Het Kloosterhof van Gestel.

    Niet alles komt in beeld. Er was ook nog een openingskring waarbij ieder een woord over de aarde sprak,, een gezamenlijk kunstwerk, zaden en planten ruilen, tentoonstellingspanelen van Tuinderij De Voedselketen en een informatiekraan.

    De Dag van de Aarde werd wereldwijd gevierd in vele landen. In Nederland waren minstens op tien plaatsen activiteiten. Volgend jaar valt de Dag van de Aarde samen met Tweede Paasdag. De kans is groot dat er dan ook weer een inspirerende ontmoeting zal plaatsvinden in de tuin van Omslag.

    Wie al eerder de prachtige tuin van omslag wil bezoeken, heeft daarvoor de komende tijd veel mogelijkheden. Op alle vrijdagmiddagen in mei is er Theetuin in de Omslagtuin. Op vrijdagavonden 4 mei en 1 juni is er bovendien Vuur en Soep. In het laatste weekend van juni is er een kampeerweekend in de tuin vanOmslag onder de noemer 'Idealen in uitvoering'.

    Een overzicht van komende activiteiten is steeds te vinden rechtsboven op de voorpagina van www.omslag.nl

    Meer over de Dag van de Aarde

    Wendy Lina & The Moonlight Heroes

    Beelden van de bouw van de leemoven

    Muziekwerkplaats Padoek

    Metaalkunstenaar Dink Jansen


    Meer nieuws


  •  ^   © 2018 Omslag - Werkplaats voor Duurzame Ontwikkeling - contact