OMSLAG

Welkom
Nieuws
Omslag
ZOZ
Bibliotheek
Werk
Wonen
Bestellen
Advertenties
ContactRSS-feed

Nieuwe film brengt organisaties in het Kloosterhof van Gestel in beeld

EINDHOVEN, 27 juni 2018 - De organisaties die gehuisvest zijn in Het Kloosterhof van Gestel in Eindhoven stellen zich voor in een nieuwe film die dit voorjaar werd gemaakt. Ook Marta Resink en Dick Verheul van Omslag komen in beeld. Omslag is sinds 2000 gehuisvest in het voormalige klooster.

Verder komen aan het woord vertegenwoordigers van De Hoogstraatgemeenschap, Vluchtelingen in de Knel, Woon-werkgemeenschap Emmaus, Combinatie Jeugdzorg en de Orthodoxe Kerk H. Nektarios.

Bekijk de film hier: youtu.be

Het kloostercomplex aan de Hoogstraat 301 a / Genneperweg 11 in de Eindhovense wijk Gestel, werd in 1883 gebouwd. In 1983 gaf een kleine leefgroep van de Zusters van Schijndel een nieuwe bestemming aan het toen deels leegstaande klooster: huisvesting bieden aan leefgemeenschappen en organisaties die betrokken zijn op mensen en de maatschappij, vanuit een (al dan niet religieus) verlangen naar het behoud van de aarde en een menswaardig bestaan van iedereen. In 2008 werd het beheer van het pand met zijn nieuwe bestemming overgedragen aan Stichting De Hoogstrater. Het gebouw kreeg een nieuwe naam: Het Kloosterhof van Gestel. In 2018, tien jaar nadat het gebouw de nieuwe naam had gekregen, maakten enkele studenten van de school Sint Lucas deze film. De leefgroep van de Zusters van Schijndel hadden het gebouw een jaar eerder verlaten.

Op 16 september zal er een Open Huis zijn in het teken van 'Tien jaar het Kloosterhof van Gestel'.

Bekijk de film hier: youtu.be

Meer over Het Kloosterhof van Gestel: hetkloosterhofvangestel.dse.nl


Meer nieuws


 ^   © 2018 Omslag - Werkplaats voor Duurzame Ontwikkeling - contact