OMSLAG

Welkom
Nieuws
Omslag
ZOZ
Bibliotheek
Werk
Wonen
Bestellen
Advertenties
ContactRSS-feed

Vier de vrede in de tuin van Omslag

EINDHOVEN, 18 september 2018 - Komende vrijdag 21 september komen mensen bijeen in de tuin van Omslag om de Internationale Dag van de Vrede te vieren. De bijeenkomst is een initiatief van de Werkgroep Eindhoven~Kobanê, die kinderen naar school helpt in een door oorlog verwoeste stad in Noord-Syrië.

Iedereen is welkom vanaf 17.30 uur bij Omslag, Hoogstraat 301A in Eindhoven. Het wordt een gezamenlijke maaltijd, waarbij iedereen iets te eten meeneemt (vegetarisch) om samen te delen. De maaltijd is in de tuin van Omslag rond een vuur.

De mensen van de werkgroep zullen hun verhalen vertellen over de situatie in Syrië. Er zijn muziekinstrumenten en muzikanten zijn uitgenodigd om iets te laten horen.

Lees hier de uitnodiging

Een democratische en multiculturele samenleving bouwen

De Werkgroep Eindhoven~Kobanê helpt kinderen naar school in een door oorlog verwoeste stad in Noord-Syrië. In de winter 2014/15 werd Kobanê vrijwel volledig verwoest. De werkgroep is opgericht na enkele bezoeken direct daarna. Het is nu veilig genoeg en ca.100.000 inwoners zijn teruggekeerd, om op de puinhopen een democratische en multiculturele samenleving op te bouwen. Vooral vrouwen spelen hierbij een belangrijke rol. De werkgroep wil samen met deze mensen werken aan een wereld waarin mensenrechten gerespecteerd worden en kinderen de toekomst hebben.

De Vrouwenraad van Kobanê heeft een school voor gehandicapte kinderen geopend. De naam van de school ‘Hîvî’ betekent Hoop. De vrouwen vragen aan mensen in vrije werelddelen: ‘geef ons geld voor onderwijs aan deze kinderen` en ‘vertel ons verhaal verder, opdat Kobanê niet vergeten wordt`. De werkgroep is een kleine afspiegeling van de Brabantse samenleving: jong en oud, allochtoon en autochtoon, met en zonder rolstoel.

Meer over de Werkgroep Eindhoven~Kobanê: www.vredesburo.nl en nl-nl.facebook.com


Meer nieuws


 ^   © 2018 Omslag - Werkplaats voor Duurzame Ontwikkeling - contact