OMSLAG

Welkom
Nieuws
Omslag
ZOZ
Bibliotheek
Werk
Wonen
Bestellen
Advertenties
Contact



RSS-feed

Fakkeltocht in Eindhoven voor verdraagzaamheid en vrede

EINDHOVEN, 19 november 2018 - Op 24 december (kerstavond) is in Eindhoven een grote Fakkeltocht voor verdraagzaamheid en vrede. Naar verwachting zullen duizenden Eindhovenaren door de stad trekken. De jaarlijkse fakkeltocht krijgt dit jaar extra betekenis na de nare gebeurtenissen afgelopen zaterdag tijdens de intocht van Sinterklaas.

Een stil protest van enkele tientallen mensen in het kader van de zwartepietendiscussie was voor een andere groep aanleiding voor een agressieve tegenactie met een racistische toon. In de media worden zij 'PSV-hooligans' genoemd.

Op kerstavond zal de rest van Eindhoven zich laten horen. De jaarlijkse Fakkeltocht werd voor het eerst gehouden in 1992 toen in het Duitse Solingen aanslagen werden gepleegd op migranten. Sindsdien heeft de tocht in het teken gestaan van vrede, vrijheid en verdraagzaamheid. Elk jaar verzamelen zich vele duizenden mensen op het Wilhelminaplein om de aandacht te vestigen op de veelzijdigheid van de Eindhovense samenleving.

De tocht krijgt dit jaar een grotere betekenis en geeft Eindhovenaren en PSV de kans een ander gezicht te laten zien dan de nare taferelen die momenteel rondgaan in de (sociale) media.


Meer nieuws


 ^   © 2018 Omslag - Werkplaats voor Duurzame Ontwikkeling - contact