OMSLAG

Welkom
Nieuws
Omslag
ZOZ
Bibliotheek
Werk
Wonen
Bestellen
Advertenties
ContactRSS-feed

Omslag ondersteunt petitie voor verlaging ecologische voetafdruk

EINDHOVEN, 30 november 2018 - Omslag is mede-indiener van een petitie aan de Nederlandse overheid tot verlaging van de ecologische voetafdruk. De petitie 'Brede Welvaart 2019 -2030' zal medio januari 2019 worden aangeboden.

Het Platform Duurzame en Solidaire Economie (PDSE) heeft zich jarenlang ingezet voor een ander begrip en beleid voor welvaart, en een dashboard met indicatoren. Dat heeft onder meer geresulteerd in het besluit van Regering en Kamer om een breed welvaartsbegrip te gaan hanteren, dus breder dan het BBP. De resultaten van die inzet komen vooral tot uitdrukking in de jaarlijkse Monitor Brede Welvaart van het CBS. Dit jaar is de eerste Monitor gepubliceerd en besproken in het Parlement.

In vervolg hierop hebben PDSE, Both Ends, Vereniging Milieudefensie en de Werkgroep Voetafdruk Nederland het plan opgevat om bij de overheid een petitie in te dienen om te komen tot een beleid voor verkleining van onze mondiale voetafdruk, mede verwijzend naar de mensenrechten.

Op verzoek van de initiatiefnemers, heeft nu ook Omslag zich als mede-indiener aangesloten. Andere ondertekenaars zijn onder meer Transitie Nederland, Institute for Environmental Security, IVN, Natuurmonumenten, Stichting Aarde en Women Engage for a Common Future NL.

Lees hier de tekst van de petitie 'Brede Welvaart 2019 -2030: platformdse.org


Meer nieuws


 ^   © 2018 Omslag - Werkplaats voor Duurzame Ontwikkeling - contact