OMSLAG

Welkom
Nieuws
Omslag
ZOZ
Bibliotheek
Werk
Wonen
Bestellen
Advertenties
ContactRSS-feed

Jubileum Omslag begint met prachtig lied: Duizend doeners dansen

EINDHOVEN, 1 januari 2019 - Op de eerste dag van het Jubileumjaar 2019 hebben de muzikanten Wendy Lina en Fried Manders een prachtig lied gepresenteerd ter gelegenheid van het 25-jarig bestaan van Omslag.

Het lied 'Duizend doeners dansen' is te beluisteren via wendylina.nl

De tekst van het lied werd al gepubliceerd in het 149-ste nummer van het tijdschrift ZOZ, dat op de laatste zaterdag van 2018 in de bus viel bij de abonnees. Het lied kwam er op initiatief van Omslag-medewerkster Marion van der Heijden. De muzikanten werkten in het diepste geheim aan de productie, die een verrassing moest zijn. Omdat de tekst in ZOZ zou verschijnen was niet te voorkomen deze bij de andere Omslag-collega's onder ogen kwam, maar de muzikale uitvoering van het lied was op Nieuwjaarsdag een complete verrassing. Er is bovendien een video-clip bij die de tekst ondersteunt met beelden, deels gemaakt tijdens activiteiten bij Omslag.

In het lied komen veel aspecten van Omslag naar voren, waaronder de productie van ZOZ, recente discussies over hout stoken, Vuur en Soep, de actie 'Wol tegen Wapens', acties tegen Monsanto, ontmoetingen in de tuin en 'anders' wonen en leven.

Dick Verheul, medeoprichter van Omslag, zegt in een reactie: "Ze hebben fantastisch werk geleverd. Ik heb het lied meteen beluisterd en de film bekeken, inmiddels al een keer of tien geloof ik. Ik vind het prachtig en het is bijna onvoorstelbaar dat ze met zijn twee├źn het lied hebben geschreven en een compleet koor en orkest neerzetten en er ook nog de film bij hebben gemaakt. Je zou een team van minstens tien mensen vermoeden. Het is mooi hoe zij het verhaal op een heel andere manier vertellen dan hoe wij het zouden doen. Echt een aanwinst!".

En Marta Resink, ook al 25 jaar actief, zegt: "Wat een prachtig cadeau! Ik word zo warm en blij van binnen als ik naar deze opnames kijk. Omslag is voor mij niet alleen mijn werk, maar bovenal mijn manier van leven. Het is zo geweldig om dat met zoveel mensen te kunnen delen en telkens weer nieuwe mensen te ontmoeten. Zo inspireren we elkaar om onze idealen over een ander soort wereld concreet in praktijk te brengen. En dat begint in je eigen leven, elke dag opnieuw."


Meer nieuws


 ^   © 2019 Omslag - Werkplaats voor Duurzame Ontwikkeling - contact