OMSLAG

Welkom
Nieuws
Omslag
ZOZ
Bibliotheek
Werk
Wonen
Bestellen
Advertenties
ContactRSS-feed

Virtuele Vrijdag nu ook met de telefoon toegankelijk

EINDHOVEN, 15 mei 2020 - De virtuele vrijdag van Omslag, een ontmoeting rond de webcam, is nu nog toegankelijker geworden. Wie niet over de benodigde apparatuur beschikt, kan nu ook meepraten met een gewone ouderwetse telefoon.

Tijdens de wekelijkse Virtuele Vrijdag verzamelt een groep van ongeveer twaalf mensen zich, die thuis vanachter de webcam uitwisselen over de onderwerpen die hen bezighouden. Ecodorpen en leefgemeenschappen, permacultuur, zelfvoorziening en geweldloze communicatie zijn enkele dingen die in de afgelopen zeven afleveringen aan de orde kwamen. De gesprekken doen denken aan de maandelijkse Vuur en Soep, die vroeger plaatsvonden bij Omslag, toen er nog geen corona was.

Er zijn nu dus de volgende manieren om mee te doen:

1. Met de pc of laptop, door op de link meet.jit.si/Omslag te klikken, die op de voorpagina van de Omslag-website is te vinden.

2. Met een tablet of smartphone, ook door op de link te klikken. Dan moet je eenmalig de app Jitsi Meet downloaden. Mocht in de app de vraag verschijnen 'Naam van ruimte invoeren", dan is het antwoord "Omslag".

3, Mocht het niet lukken, dan is er de livestream op YouTube, waar je kunt meeluisteren en meekijken, maar zelf niets zeggen. Wie op de computer filmpjes van YouTube kan bekijken, kan de livestream ook zien. De link naar de livestream, die elke week anders is, is te vinden op de voorpagina van de Omslag-website. De livesteam is ook een veilige manier om even aan te zien hoe het werkt.

4. En nu dus ook per telefoon.

 • Bel vrijdag tussen 20.00 en 22.00 uur dit nummer: 085-2081541.
 • Je hoort "Please enter the meeting-ID and press count".
 • Toets daarna deze code: 2008 4908 90 #
 • Je hoort: "Connecting you to your conference. Please wait."
 • Even daarna heb je contact.

  Wie het niet lukt om gebruik te maken van de eerste twee mogelijkheden, kan dus de laatste twee combineren: meekijken en luisteren via YouTube en in de loop van de avond een poosje inbellen om mee te praten.

  Waarschijnlijk is het gewenst om het geluid van de computer uit te zetten tijdens het bellen, om echo en rondzingen te voorkomen.


  Meer nieuws


 • ^   © 2019 Omslag - Werkplaats voor Duurzame Ontwikkeling - contact