OMSLAG

Welkom
Nieuws
Omslag
ZOZ
Bibliotheek
Werk
Wonen
Bestellen
Advertenties
ContactRSS-feed

16 augustus bij Omslag: maaltijd en creatief programma voor Kobanê

EINDHOVEN, 30 juli 2020 - Op zondagmiddag 16 augustus vindt in de Omslag-tuin een zomermaaltijd plaats met een creatief programma, georganiseerd door de werkgroep Eindhoven-Kobanê. Van 12:30 tot 16:30 uur. Iedereen is welkom, na aanmelding vooraf. Er wordt rekening gehouden met de corona maatregelen (o.a. 1,5 m afstand).

Bedoeling van de samenkomst ontmoeting en uitwisseling. En vooral: er worden creatieve kunstwerken gemaakt ter ondersteuning en bemoediging van de Hîvî school voor gehandicapte kinderen in Kobanê (Noord-Syrië).

Om 12:30 is er een lunch in Koerdische traditie in de vorm van een lopend buffet. Daarna volgt een programma met presentaties, verhalen en is er gelegenheid om te tekenen, schilderen en boetseren. Vooral kinderen zijn hierbij erg welkom. Foto's van de creatieve resultaten worden opgestuurd naar de kinderen en hun leerkrachtan van de Hîvî school.

Voor de maaltijd wordt een bijdrage gevraagd naar draagkracht. De opbrengst is bestemd voor het schoolontbijt van de kinderen van de Hîvî School.

Meer informatie en aanmelden via: info@eindhovenkobane.nl Facebook-event: www.facebook.com (delen mag!)

Werkgroep Eindhoven Kobanê

Werkgroep Eindhoven~Kobanê wil een brug vormen tussen de gemeenschappen in beide regio’s. In de winter 2014/15 werd Kobanê vrijwel volledig verwoest. De werkgroep is opgericht n.a.v. enkele bezoeken direct daarna. Het is nu veilig genoeg en ca.100.000 inwoners zijn teruggekeerd, om op de puinhopen een democratische en multiculturele samenleving op te bouwen. Vooral vrouwen spelen hierbij een belangrijke rol. De werkgroep wil samen met hen werken aan een wereld waarin mensenrechten gerespecteerd worden en kinderen de toekomst hebben.

De Vrouwenraad van Kobanê heeft o.a. een school voor gehandicapte kinderen geopend. De naam van de school is ‘Hîvî’ dit betekent Hoop. De vrouwen vragen aan mensen in vrije werelddelen: ‘geef ons geld voor onderwijs aan deze kinderen` en ‘vertel ons verhaal verder, opdat Kobanê niet vergeten wordt`.

,,De leerkrachten in Kobanê sturen ons veel foto’s en video’s met creatief werk van de kinderen daar. Wij willen graag laten zien, dat we in Eindhoven ook mooie kunstwerken kunnen maken''.

Werkgroep Eindhoven-Kobanê maakt deel uit van het vredesbureau Eindhoven. Meer info: www.werkgroepeindhovenkobane.nl


Meer nieuws


 ^   © 2019 Omslag - Werkplaats voor Duurzame Ontwikkeling - contact