OMSLAG

Welkom
Nieuws
Omslag
ZOZ
Bibliotheek
Werk
Wonen
Bestellen
Advertenties
Contact



RSS-feed

Omslag ondersteunt Klimaatalarm op 14 maart

EINDHOVEN, 18 februari 2021- Ook Omslag ondersteunt de landelijke oproep tot lokale klimaatacties in tientallen steden op zondag 14 maart. Een delegatie van Omslag zal deelnemen aan het Klimaatalarm in Eindhoven. Bij Omslag zijn ook in beperkte mate posters en flyers met de oproep voor het KlimaatAlarm verkrijgbaar. *)

De landelijke oproep gaat uit van de Klimaatcrisis Coalitie, een samenwerkingsverband van Milieudefensie, FNV, Greenpeace, DeGoedeZaak, Extinction Rebellion, Code Rood, Fridays For Future, Fossielvrij NL, Oxfam Novib, De Woonbond en Grootouders voor het Klimaat.

Om in tijden van corona veilig te kunnen demonstreren en toch samen één geluid te kunnen laten horen zijn er fysieke acties op zo'n 40 locaties door heel Nederland én online. Overal zullen de geldende corona-maatregelen in acht worden genomen en is er goed overleg met de gemeenten. Veiligheid staat voorop!

Overzicht lokale acties: klimaatmars2021.nl

Het moet en het kán anders

Uit de oproep:,,De verkiezingen komen eraan en wij eisen een eerlijk en daadkrachtig klimaatbeleid voor iedereen. Dat komt er niet zomaar. Jouw stem is van levensbelang! Samen en toch op afstand laten we door heel Nederland van ons horen. Voor gezinnen, kleine ondernemers, voor jongeren. Voor boeren, Inheemse mensen, voor jou. Want iedereen heeft recht op gezond eten, duurzaam reizen, groene banen en een goede woning. In Nederland en daarbuiten. Alleen zo houden we onze aarde leefbaar. Het moet en het kán anders. De klimaatcrisis wacht niet. Daarom gaan we op 14 maart de straat op.'' Meer: klimaatmars2021.nl

Praktische informatie Klimaatalarm Eindhoven

Het Klimaatalarm in Eindhoven wordt georganiseerd door de KlimaatCrisisCoalitie Regio Eindhoven-Helmond, waarbij ook Omslag zich heeft aangesloten. Het Alarm vindt plaats op het Stadhuisplein. Welkom vanaf 13:45.en neem plaats op een kruis.

--->! meld je vooraf aan via de landelijke website www.klimaatmars2021.nl

Het programma begint om 14.00 uur. Het eerste half uur biedt een regionaal programma met vijf boeiende bijdragen over de ernst van het klimaatprobleem, en een quiz over onze betrokkenheid daarbij. Daarna wordt overgeschakeld naar de landelijke livestream.

Om 15.00 uur is het KlimaatAlarm: neem daarvoor iets mee om herrie mee te maken, fluiten, trommels, pannendeksels, …

Er mogen maximaal 270 mensen deelnemen (dit is afgesproken met gemeente en poliltie). Houd ook bij aankomst en vertrek rekening met elkaar en neem de 1,5 meter in acht. Samen maken we er een rustige, waardige en corona proof demonstratie van.

Meer over het Eindhovens Klimaatalarm: www.bjmgerard.nl

De Eindhovense KlimaatCoalitie heeft ook een Facebook-pagina: www.facebook.com

*) Voor het ophalen van posters en flyers bij Omslag: maak vooraf even een afspraak 040-2910295. Adres: Hoogstraat 30a, Eindhoven.


Meer nieuws


 ^   © 2019 Omslag - Werkplaats voor Duurzame Ontwikkeling - contact