OMSLAG

Welkom
Nieuws
Omslag
ZOZ
Bibliotheek
Werk
Wonen
Bestellen
Advertenties
ContactRSS-feed

Uitgangspunten ecologische voeding op kleurrijke poster

EINDHOVEN, 7 januari 2021 - Als bij jouw goede voornemens voor 2021 ook 'meer gezond eten' staat, kun je veel baat hebben bij de kleurrijke poster met negen uitgangspunten van ecologische voeding. Ook te gebruiken als placemat.

Posters bestellen?

Eten doe je elke dag en daarom kan iedereen elke dag een duurzame keuze maken en zo de wereld wat mooier maken. Niet alles hoeft tegelijk. Je zou er zelfs thuis een project van kunnen maken: elke week je voedingspatroon wat meer verduurzamen. Bijvoorbeeld eerst wat vaker naar de natuurvoedingswinkel of de biologische boerenmarkt. Wie nog vlees eet zou als tweede stap vaker vegetarisch kunnen eten. De poster besteedt ook aandacht aan producten van het seizoen, de herkomst van je voedsel - bij voorkeur uit eigen regio en Fair Trade, onbewerkt voedsel en zo min mogelijk verpakkingen.

Nu uit eten gaan voorlopig niet meer kan, is het fijn om in eigen keuken te experimenteren met gezonde voeding. De uitgangspunten bieden tal van mogelijkheden voor eindeloos veel variaties.

Als decoratieve geheugensteun kun je de poster op een opvallende plek in huis hangen. Hij is verkrijgbaar in twee formaten: A3 en A2. De versie op A3-formaat is ook te gebruiken als placemat.

Als je een maaltijd voor iemand anders kookt, kun je er een poster bij geven. Wie niet teveel knoeit, kan de placemat/poster vaker gebruiken, of een plekje geven aan de muur.

De posters worden verzonden in een stevige kartonnen koker: A3 (42 x 30cm): € 2,-. A2 (60 x 42cm): € 6,-. (De prijs van de A2-poster houdt verband met de hoge verzendkosten. Afgehaald bij Omslag in Eindhoven kost de poster € 3,-)

Ecologische voeding bij Omslag

Theorie en praktijk van lokale ecologische voeding kwamen uitgebreid aan bod tijdens een Aanloopdag bij Omslag, met verschillende sprekers. Het inhoudelijke verslag van deze boeiende dag is nog beschikbaar: www.omslag.nl

De poster werd speciaal voor Omslag ontworpen door Ellen Karis uit Arnhem.

  • --> TIP: kijk voor een overzicht groenten van het seizoen: www.velt.nu


    Meer nieuws


  •  ^   © 2019 Omslag - Werkplaats voor Duurzame Ontwikkeling - contact