OMSLAG

Welkom
Nieuws
Omslag
ZOZ
Bibliotheek
Werk
Wonen
Bestellen
Advertenties
Contact



RSS-feed

Omslag ondertekent manifest Ruimte voor Collectief Wonen

EINDHOVEN, 7 februari 2021 - Een nieuw samenwerkingsverband ondere naam Ruimte voor collectief wonen heeft een manifest opgesteld met een oproep aan alle Nederlandse gemeenten voor passend beleid voor collectieve en andere woonvormen waarin bewoners zelf de regie hebben,als vereniging, coöperatie of CPO. Omslag is mede-ondertekenaar.

In de aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen in 2022 en de invoering van de Omgevingswet, is het manifest gericht aan alle Nederlandse gemeenten: aan iedereen binnen de gemeente die vorm geeft aan het woonbeleid en de uitvoering daarvan. Het doel is passend gemeentelijk beleid voor collectieve en andere woonvormen én een volwaardige plek in de woningbouwprogramma’s van iedere gemeente. Aan ale raadsleden wordt gevraagd zich concreet uit te spreken over collectieve en andere – niet traditionele – woonvormen in de eigen verkiezingsprogramma’s en aan (toekomstige) collegeleden om concrete ambities, doelen en beleid op te nemen in de op te stellen collegeakkoorden.

Het manifest sluit ook aan op de intentie van de Omgevingswet, waarin initiatiefnemers – meer dan ooit – de mogelijkheid krijgen te participeren in de inrichting van de eigen leefomgeving. Collectief wonen geeft de mogelijkheid om invulling te geven aan de veranderende woonwensen én aan de maatschappelijke opgaven waarvoor de ondertekenaars van het manifest zich willen inzetten.

Het initiatief komt van een groeiende groep ondernemende burgers en organisaties die een grote meerwaarde zien in collectieve en andere woonvormen, waarin bewoners zelf de regie hebben als vereniging, coöperatie of CPO. Tot de eerste ondertekenaars horen o.a. LSA bewoners, Landelijke Vereniging Gemeenschappelijk wonen, Tiny House Nederland, Erfdelen en het Ecodorpen Netwerk. Ook Omslag heeft het manifest ondertekend.

Naar het manifest: ruimtevoorcollectiefwonen.nl


Meer nieuws


 ^   © 2019 Omslag - Werkplaats voor Duurzame Ontwikkeling - contact