OMSLAG

Welkom
Nieuws
Omslag
ZOZ
Bibliotheek
Pers
Werk
Wonen
Bestellen
Advertenties
ContactRSS-feed

Nieuw boek 'Permacultuur in je moestuin' nu bij Omslag te koop

EINDHOVEN - 3 maart 2015 - Omslag heeft het nieuwe boek 'Permacultuur in je moestuin' toegevoegd aan het assortiment van het webwinkeltje op www.omslag.nl . Het boek past goed bij de andere publicaties over permacultuur die bij Omslag verkrijgbaar zijn. Het kan een goede start zijn voor ieder die eens met permacultuur wil experimenteren in de eigen moestuin.

Permacultuur kan ons leven duurzamer en productiever maken, terwijl we de benodigde energie en werk verminderen. Het kan voorzien in menselijke behoeften, terwijl we de gezondheid van ecosystemen verbeteren of in stand houden. Zo kan de mens een positieve invloed hebben op de omgeving.

'The Vegetable Gardener's Guide to Permaculture' komt uit Amerika en werd grondig bewerkt om het boek geschikt te maken voor de Nederlandse situatie. De oorspronkelijke auteurs zijn Christopher Shein en Julie Thompson. Shein is sinds 1993 tuinier in Berkeley en Oakland (Californië). Vele buurtmoestuinen, schooltuinen, tuinderijen, achtertuinen en voedseltuinen voor daklozen heeft hij al helpen opzetten. Julie Thompson is schrijfster in creatieve samenwerkingsprojecten.

De vertaling en bewerking werd verzorgd door Maranke Spoor en Lucas Brouns van de Stichting Permacultuur Onderwijs. Zij maakten het boek geschikt voor de Nederlandse situatie. Spoor en Brouns verzorgden in januari een zeer boeiende Aanloopdag bij Omslag over het nieuwe boek. Het uitgebreide verslag van deze dag is hier te lezen: www.omslag.nl

Het boek 'Permacultuur in je Moestuin' wordt uitgegeven door Jan van Arkel. Paperback, 264 pag., prijs € 29,95.

Bestellen: www.omslag.nl


Meer nieuws


 ^   © 2015 Omslag, Eindhoven. Tel. 040-2910295 - contact