OMSLAG

Welkom
Nieuws
Omslag
ZOZ
Bibliotheek
Pers
Werk
Wonen
Bestellen
Advertenties
ContactRSS-feed

Vrijdag Tuinwerkochtend - zonnig en zacht

Werken in de tuin bij Omslag

EINDHOVEN, 9 april 2015 - Het KNMI laat weten dat het vrijdag tijdens de zesde Tuinwerkochtend bij Omslag 'zonnig en zacht' weer zal zijn. Wie van plan was een keer mee te doen kan dus deze vrijdag profiteren van het mooie weer.

"Vrijdag overdag is er veel ruimte voor de zon", meldt een enthousiaste weerman van het KNMI. "De temperatuur loopt in de middag op naar 16 graden op de Wadden tot plaatselijk 22 graden in het zuidoosten van het land." Zoals bekend ligt Eindhoven in het zuidoosten van Nederland.

"Er staat een zwakke tot matige wind uit richtingen tussen zuid en zuidoost," aldus de zegsman, maar daar zullen de tuinwerkers in de beschutte Omslagtuin weinig last van hebben.

Tot eind april wordt er elke vrijdagochtend gewerkt in de tuin van Omslag. Met een clubje mensen zal de tuin in orde gemaakt worden om bezoekers te ontvangen.

Eind april, als in de Omslagtuin de Dag van de Aarde wordt gevierd, zal het resultaat van de inspanningen te zien zijn. Daarna zal er op de vrijdagmiddagen in mei Theetuin zijn in de tuin van Omslag.

De tuinwerkers komen vooral uit de buurt van Eindhoven. De tuinochtenden kunnen echter ook een leuk moment zijn om de plek van Omslag te bezoeken, vooral voor mensen die liever samen bezig zijn in plaats van zitten en praten.

Er zijn zowel klussen voor mensen met groene vingers alsook voor mensen die geen deskundigheid hebben maar wel goede wil en energie. Soms zijn er ook schilder- en timmerklusjes.

De tuinochtenden worden afgesloten met een gezamenlijke biologisch-vegetarische lunch, die zo mogelijk ook in de tuin plaatsvindt.

Wie van ver komt kan desgewenst 's middags nog even rondkijken in de bibliotheek van Omslag of de omgeving verkennen: de Genneperparken, de heemtuin en de Genneperhoeve. Zie genneperparken.nl

Wie wil meedoen met een tuinochtend kan zich aanmelden via omslag@omslag.nl of 040-2910295.


Meer nieuws


 ^   © 2015 Omslag, Eindhoven. Tel. 040-2910295 - contact