OMSLAG

Welkom
Nieuws
Omslag
ZOZ
Bibliotheek
Pers
Werk
Wonen
Bestellen
Advertenties
ContactRSS-feed

Omslag steunt de mensen in Nepal


Marion (midden) met haar vriend Dirk, en Lal (links), een bevriende lokale berggids, tijdens de bergtocht 'Poonhill' in het Anna Purna gebergte.

EINDHOVEN, 1 mei 2015 - Omslag gaat op eigen wijze bijdragen aan de hulp na de grote aardbeving in Nepal. Omslag zamelt tijdens de Theetuinen in mei geld in dat bestemd is voor zo rechtstreeks mogelijke hulp.

De actie is een initiatief van Omslag-medewerkster Marion van der Heijden, die recent nog in Nepal is geweest. Zij zag met eigen ogen de armoede: „De kinderen in de bergdorpjes hebben vaak maar één setje kleding en geen schoenen en dat terwijl er sneeuw ligt in de winter. Er wordt op een open vuur gekookt midden in het lemen huisje, waardoor wij moeilijk konden ademen, maar de arme Nepalezen brengen hun hele leven zo door. Ook zijn de huizen van slechte kwaliteit en dat wordt nu weer extra pijnlijk duidelijk door de aardbeving. Ondanks alles blijft Nepal een kleurrijk land met zulke lieve mensen en een prachtige natuur. Veel toeristen blijven terug komen, omdat ze er hun hart verliezen.”

Het geld dat tijdens de Theetuinen op vrijdagmiddag wordt ingezameld gaat naar Nepal via een vriendin van Marion, die binnenkort weer als vrijwilligster gaat meewerken met de stichting Veldwerk.

Omslag heeft goede contacten met de Stichting Veldwerk in Nepal. René Veldt, die de Stichting Veldwerk in 1999 oprichtte, schreef in 2005 een artikel over het project in het tijdschrift ZOZ. www.omslag.nl

Steun kan ook rechtstreeks naar Stichting Veldwerk, iban NL16 TRIO 0254 6616 10. Zie webpagina: www.stichting-veldwerk.nl

Meer over de theetuinen bij Omslag op elke vrijdagmiddag in mei www.omslag.nl


Meer nieuws


 ^   © 2015 Omslag - Werkplaats voor Duurzame Ontwikkeling - contact